Lütfen bekleyin..


Abdurrahman Akbulut

HANİ İNSAN HAKLARI…

12 Aralık 2021, 11:57

Bu gün en çok ihlal edilen  şey insan haklarıdır. 10 Aralık dünya insan hakları günüdür. Maalesef Bugün mazlumların ah-u figanları arşı alaya yükseliyor. Çocuklar , ihtiyarlar  ,kadın-erkek demeden siviller Öldürülüyor. Koca şehirler, evler, bağ bahçeler, viraneye dönüyor. İnsanlar evlerinden, yuvalarından varil bombalarla bombalanıyor. Ölüyorlar, öldürülüyorlar. On bir bin km öteden gelen ABD güçleri , Rusya ve rejim güçleri  Başar Esat, bu hak ihlalleri yaparak, katliamlar yapıyorlar.. insan haklarını ihlal ediyor.Sözde insan hakları  savunucuları, BM de ses yok. Yemen’de, en çok Suriye’de, Mısır’da, Irak’ta ve isimlerini daha sayamadığım ülkelerde bu cinayetler işleniyor.

    Ülkemizde  de kadına karşı şiddet, tacız, tecavüz ve boşanmalar eksik değil. Her gün sokaklarda öldürülen insan sayısı az değil. Batman adliyesi önünde bütün kameraların önünde işlenen cinayet, batman otogarında masum bir gencin kan davası yüzünden öldürülen Birgencin vahim manzarası  bütün yaşanan  bu cinayetler hepsi birer insan hakları  ihlalidir. Adaleti sokakta arar hale geldi bu Milet. Bu adalet değil, birer zulümdür. İnsan hak ve hürriyet  ihlalidir. O kadar cinayet, şiddet hak ihlalleri ve barbalıklar işleniyor ki, bu işin had ve hesabı yoktur. Bu vahşetleri  işleyen insan. Bir insanın kalbinde merhamet , şefkat ve iman yoksa bu tür işlerin işlenmesi kaçınılmazdır. Masum insan öldürülemez. Katili bir bakıyorsun birkaç yıldan sonra af edilmiş cezaevinden çıkmıştır. Bir Müslüman bir Müslüman’ı bile bile katledemez. Kanına giremez. Caydırıcı bir önlem olmayınca bu tür cinayetler kaçınılmazdır.

    Bütünüyle yalan ve yaptırım gücü olmayan yalan  üzere kurulu evrensel insan hakları  bir beyanı var. BM bağlı bütün ülkeler bunun altına imza atmışlar. Burada bu gazete köşesinde dünyaya seslenmek ve haykırmak istiyorum,  İnsan hakları beyannamesi ne güne duruyor. Bu zalim ve diktatörler karşı gerekli adımları neden  atmıyorlar?  ABD ve Orta doğu ülkelerinde ABD nin Irak, İran, ülkemize karşı bu fitneleri yaparak, milletimizi birbirine düşürerek, silah ve para vererek bu cinayetlere sebep oluyorlar. Ey ABD , Ey Rusya ,Ey AB ülkeleri size mi düşmüş bir ülkenin iç işlerine karışmak. mezhepçiliği  körükleyerek, ırkçılığı körükleyerek,  bu cinayetlerin işlenmesine sebepsiniz. Ortaksınız. Bu işlenen cinayetler bir gün size de dönebilir. Hukuk adalet herkese lazım.  herkes adil bir sistem  anlayışa muhtaçtır.

     Müslüman’ın kanı , canı, çocukların bedenleri bu kadar ucuz mu. Suriyeli göçmen Aylin bebekler  Ak denizde balıklara yem oluyorlar. Boğuluyorlar.. Göçmenlerin kaçak yollarla dramlarını TV ekranlarında dehşetle ve ibretle izliyoruz.  . Peki bu İnsan hakları beyannamesinin  ön gördüğü ilkeleri, neden uygulamaya konulmuyor. Neden,  Suriye’de ,Irak’ta bir milyon sivil, masum insan öldürüldü.  her gün intihar bombalarıyla çarşı -pazarlarda  yüzlerce sivil  ve masum  insanlar öldürülüyor.. Suriye’de dünyanın gözü  önünde  katliamlar yaşanıyor. Bütün yaşanan bu cinayetler fitne tohumun ekilmesi neticesidir. O zalim diktatörlere karşı  hiçbir  yaptırım uygulanmıyor. Hadlerini bildirmiyorlar. Kınama dahi yapmıyorlar İnsan hakları savunuculuğunuz  yalandan öteye geçmiyor. ‘’ Bir damla kan ve bir damla petrol ‘’ anlayışıyla  siyaseti yapılıyor ne yazı ki. İşte böyle . adaletsiz, merhametsiz, insan sevgisinin hiçe sayıldığı insan hak hürriyet ve  özgürlüklerin ihlal edildiği  bir dünyada yaşıyoruz… 

    Sözde Müslüman bildiğimiz  Suudi Arabistan Kralları İstanbul göbeğinde baş konsoloslukta Merhum Cemal Karıkçıyı parça parça ederek öldürdüler. Bir ekip oluşturarak özel uçakla gelerek bu cinayeti işlediler . bu hak hukuk  ve insan hakkını ihlal ederek bütün dünyanın gözü önünde bu cinayeti işlediler ABD ve AB ülkeleri bu zalim diktatöre karşı  bir  müeyyide  uygulamadılar.

    İsrail’de her gün insan hakları ihlal edilerek bütün dünyanın gözü önünde Filistinlilere uyguladıkları zalimane katliamlar, cinayetler bunun hesabını hiç kimse sormuyor. Ülkemiz dışında bunu kınayan lanetleyen hiçbir ülke çıkmadı. Bu zulümleri dünyaya ilan eden sadece ülkemiz olmuştur. Herkes Türkiye gibi tepkisini, kararlığını gösterse bu zalimler bu kadar zalimliklerinde cesaret etmeyeceklerdi.

     Bu hak ihlalleri olmayacaktı.Mısır’da zalim sisi diktatörü emriyle  beş bin insan tahrir meydanında öldürülmeyecekti. Zulüm ve hak ihlalleri yapılıyor, mazlumların ahu figanları arşı alaya yükseliyor. Bunda herke kendi çapında sorumludur. Sorumluluk bilinci ile konuşmalı… Zulüm,  hak- hukuk ihlali karşısında susmak bu cinayete dolaylı olarak ortak olmaktır.

    Evet hani insan hakları beyannamesi , nerede bu insan hakları savunuculuğuna dem vuranlar. AB ve ABD siyasi liderleri bu zalimler karşısından,  Kör, sağır ve dilsizdirler.. Fakat Menfaatlerine gelince keyfi ambargolar yapıyor ve uyguluyorlar… Bu zulüm devam etmez. Zalime zulmü kendisine kar olarak kalmamıştır.. Nice zalimler gelmiş -gitmiş zalimlikleriyle göç etmişler. Sanılmasın ki;  zalimlikleri kendilerine kar kalmıştır. Allah intikam sahibidir. İntikamı şiddetlidir O gün zalime yardım edecek kimse yoktur… .

    Şunu demek istiyorum; Evrensel insan hakları beyannamesi laftan öteye geçmiyor, Müslüman ülkeler akıllarını başlarına alıp ilimde , fende, teknik ve bilgi alanında, sanayide, sağlık,kültürel  ve ekonomik alanda gelişmeli. İlerlemeli. AB ve ABD gibi devletlere karşı güç birliği yapmalı. Onların  hile ,plan ve sinsi tuzaklarına düşmemeli  ve oyunlarına gelmemeli…yüz yıl öce bu sinsi planlarını kurgulayarak bugün de İslam coğrafyasında yaşanan cinayetler böl , parçala ve yut politikası ile uygulanmakta bundan  başarılı olmuşlardır.  Bir Müslüman bunun  farkında olmalı. BU zulme kalben dahi olsa taraftar olmamak, taraf tutmamak gerekiyor. Yoksa o zulme kalben  ortak olmaktır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
873 gün önce
884 gün önce
893 gün önce
906 gün önce
943 gün önce
948 gün önce
985 gün önce
996 gün önce
998 gün önce
1231 gün önce
1233 gün önce
1239 gün önce
1243 gün önce
1244 gün önce
1327 gün önce
1334 gün önce
1384 gün önce
1509 gün önce
1581 gün önce
1585 gün önce
1586 gün önce
1593 gün önce
1595 gün önce
1596 gün önce
1596 gün önce
1649 gün önce
1672 gün önce
1685 gün önce
1726 gün önce
1738 gün önce
1761 gün önce
1776 gün önce
1823 gün önce
1823 gün önce
1837 gün önce
1925 gün önce
1946 gün önce
1949 gün önce
1953 gün önce
1995 gün önce
2102 gün önce
2109 gün önce
2148 gün önce
2300 gün önce
2302 gün önce
2309 gün önce
2321 gün önce
2357 gün önce
2362 gün önce
2382 gün önce
2440 gün önce
2442 gün önce
2477 gün önce
2506 gün önce
2580 gün önce
2596 gün önce
2599 gün önce
2624 gün önce
2627 gün önce
2635 gün önce
2650 gün önce
2651 gün önce
2658 gün önce
2706 gün önce
2711 gün önce
2712 gün önce
2714 gün önce
2716 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=