Gençlik hayatın en verimli olduğu zaman dilimidir. Gençler aktif, hareketli, dinamiktir . BU dinamizmi bu deli dolu derler ya gençlerimize kötü alışkanlıklarla, kötü ahlaki durumlarla ne yazık ki, İslam inancından, yaşamından uzaklaştırılıyor. Planlı bir şekilde gençlerimizin üzerinden bilinçli oyunlar oynanıyor.
Uyuşturucu, madde bağımlığı gibi gençlerin hayatını karartan, perişan eden insanlıktan çıkaran bir durumla karşı karşıyadırlar. BU kadar şeytani oyunlarla bu aziz milletin evlatlarını ne yazık ki perişan emekte. Sigara içenlerin yaşı on ikiye düşmüş. Madde bağılığı gençlerin sokak ve caddelerde nasıl perişan hale getirdiğini televizyon ekranlarında dehşetle görüyoruz. BU milletin çocukları bir zamanlar bu kadar böyle vahim bir duruma düşmemişti. Ne olduda bir veba hastalığı gibi toplumu sardı . sokaklarda , köhne yerlerde, köprü altlarında dehlizlerde esrar, hırsızlık, terör belası, uyuşturucu, bonzai gibi daha isimlerini tam bilemediğim kötü alışkanlıklara duçar oldular. Birileri bu gençlerimizin üzerinde siyasi ve kötü ahlaki bir oyun oynamakta. , ahlaki çöküntüyle dejenere etmekte. Burada bir rant sağlamakta. Gençlerimizin üzerinde kanları üzerinde rant sağlamakta.
Bu habis oyunun farkında olmak lazım. Eğitmek, bilgilendirmek, İslam ahlakını, Namaz gibi, Kuran gibi manevi değerleri verelim. Camilere evladımızla beraber gidelim. Camiler ne güne duruyor. Camide ibadet şuurunu verelim. Her türlü imkan var. Baba olarak evladımızla beraber camiye getirelim. Gençlerin az bir öfke ile beraber gezdiği arkadaşın bıçakladığını öldürdüğünü görüyoruz... Gençlerimizi bizden çalmakta. Masum gençlerimizi bizden aldıklarını esefle görüyoruz. Bir ahlaki çöküntü var ortalıkta..BU ahlaki çöküntüyü beraber çözüm getirelim. Çözüm bulalım. Bunun yolu da Maneviyatta geçer.
Gençlerimiz İslam’dan,uzaklaştırmakta mukaddes değerlerden uzaklaştırmakta, kuran, din ve maneviyattan habersiz yetişmesine sebep olmakta. Bir anne ve baba olarak , Güzel ahlakın güzel yönlerini izah edelim , anlatalım. , kırmadan, dökmeden , sevgi ile onlara yaklaşarak İslam ahlakın, manevi değerleri verelim. Anlatalım. Kötü arkadaşlarla dolaşmaması, kötü çevreden, ahlakını bozacak, maneviyatına zarar verecek insanlardan uzak durmalı. Her gün eve geldiklerinde anne ve baba olarak, on dakikamızı verelim. İletişimi kuralım. Darılmadan, kırmadan, kolaylaştırarak, kızmada, küstürmeden, şiddete başvurmadan evladımıza ilgi ve alakayı vererek İslam ahlakını anlatalı beraber yaşayalım.
Bu görev aslında okulda öğretmenle, Ama en önemlisi aileden başlar . Aile çocuğun gördüğü anladığı hayatına şekil ve biçim verdiği bir okuldur. Çocuğun ilk öğretmeni annesidir. Anne eğitimi hiçbir onun yerini tutamaz. Anne veya babanın yedi yaşındaki çocuğa vereceği terbiye, yetmiş yaşına kadar o terbiye, o ahlak devam eder.’ Ağaç yaşken eğilir.’’ sözü yerinde söylenmiş bir sözdür. Onun için terbiye, edep, prensip ve kişinin gelişmesine ve hayata hazırlamada çocuk yaşata aileden başlar. ..