Lütfen bekleyin..



15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ OKULUNDA BAĞIŞ TEPKİSİ!

27 Eylül 2022, 16:16 - Okunma: 1010

Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğrencilerden yüksek miktarda bağış istenmesi nedeniyle Okul idaresi ile Veliler karşı karşıya geldi.Gültepe Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim okulunda öğrencilerden bağış adı altında sık sık para istenmesi velilerin büyük tepkisini çekiyor.

VELİLER İLE OKUL İDARESİ KARŞI KARŞIYA GELDİ

Okulda bozulan malzemeler, musluk, klima gibi bozulan ürünler için öğrenci velilerini sıkıştıran Okul idareleri tartışma yaratıyor. Önceki gün Öğrencilerden 500 TL istenmesinden sonra Okul Müdürü ile Öğrenci velileri arasında tartışma çıktı. Gazetemizi Arayan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, Bakanlık tarafından yardımcı kaynak dağıtılmasına yine belirli kırtasiyelerden set istendiğini ve buna güçlerinin yetmediğini belirttiler. Okul idareleri ile kimi kırtasiyeler arasında anlaşma olarak yardımcı kaynak yönlendirmesinin yapılması tartışmaları beraberinde getirirken, kamuoyu Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama bekliyor. 

VELİLER GAZETEMİZİ ARAYARAK SORUNU İLETTİ

Duruma isyan eden ve tepkili olan öğrenci velisi ”Bin bir güçlükle çocuğumuzu okula gönderiyoruz. Okul idareleri bozulan her ürün ve ihtiyaç için bizlerden para talep ediyor. Acaba soruyoruz. Milli Eğitim ne iş yapar. İdare Okulların İhtiyacını karşılamak zorundadır.Bıktık bu bağış istenmesinden. Yine yardımcı kaynak istenmesi de ayrı bir sorun. Belirli kırtasiyelere yönlendirme yapılarak mağdur ediliyoruz. Bu bağış ücretinin altında kalkmak mümkün değildir. Buna kimsenin hakkı yok.”dediler.   
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
FERNAS Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat NASIROĞLU İl Milli Eğitim Müdürü Mahmu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=