Lütfen bekleyin..



Tekstil ve Tarım sektörü desteklenmeli

17 Ağustos 2023, 15:36 - Okunma: 399

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş Ankara’da yapılan “Ekonomi Şurası” toplantısında Batman ekonomisinin sorunlarını gündeme getirdiler. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında yapılan toplantıya katılan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman’ın sorunlarını gündeme getirerek

TEKSTİL SEKTÖRÜYLE GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

 “10 yıl içinde Batman'da tekstile yapılan yatırım sayısı arttıkça tersine göç serüveni başladı. Büyük şehirlerde tekstil elemanı olarak çalışan gençlerimiz memleketleri Batman'da çalışmak üzere geri döndü. Şuan Batman'da 435 tekstil firması mevcuttur ve bu sektörde toplam 42 bin tekstil çalışanı var. Kalifiyeli personel, personel maaşları, enerji, lojistik, hammadde ve maliyet artışlarından kaynaklı tekstil sektörü şehrimizde ve aynı zamanda ülkemizde üretimin durması noktasına kadar geldi. Günümüz ekonomik sorunların yaşanmasıyla beraber birçok işletme küçülmeye doğru ilerliyor” diyerek sektör ile alakalı rapor sundu.


SOL SAHİL SULAMA KANALI FAALİYETE BAŞLAMALI

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş’te tarımla ilgili beklentilerini gündeme getirerek çiftçinin sulamayla ilgili taleplerini gündeme getirerek şunları söyledi. Güneş” Batman Sol Sahil Sulama Kanalının etkin kullanılamaya başlanması Tarımda mevcut su kullanımının değişmeden devam etmesi durumunda ülkemizde su kıtlığının bir su krizine dönüşme ihtimali yüksektir. Tarım sektörünün olası bir su sorunundan en az düzeyde etkilenmesi için önlemler alınmalı ve sulama yönetimine gereken önem verilmelidir. Bu anlamda Batman’da yapımı tamamlanmış olan sol sahil sulama kanalının en kısa sürede faaliyete geçmesi son derece önemlidir. Başkan Güneş; Batman sorunları ile ilgili sunduğu raporda Batman için önemli konuları dile getirdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzm.Dr.İmam Eren ve eşi U..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=