Lütfen bekleyin..


Abdurrahman Akbulut

ZALİM VE MAZLUM…

30 Mart 2022, 11:27

      Şu dünya hayatından nice zalimler ve  mazlumlar geldi geçti...  Mazlum ahi  ile zalimler “de”zulümleri ile  baki aleme gitmişler. Bir mahkeme-i  Kübra da yargılanmak  üzere  göç ettiler.  Mazlum hakkını alamadan, ahı yerde kalarak  gidiyor. Zalim zalimliği ile ne yazık ki, bu dünyadan gerekli cezayı almadan gidiyor. Dikkat edilirse ikisi de gidiyor. Dünyadan  Hak, hukuk , adalet yerini bulmadan , vicdanın kabul etmediği, kabul görmediği bir şekilde  baki aleme gittiler. Bir adalet lazım. haklının  hakkının alınması gerekir.Yoksa vicdanlar yaralanır. Haksızlık olur…

      Dünyayı ağlatan nice zalimler gelip gittiler.  Tarihin kaydettiği belli başlı bazı zalimler vardır. Her birinin hayat hikayeleri yazarsak kitaplara sığmaz, burada bir makaleye sığmaz.. Bunlar;  Nemrut, Firavun, Zalim haccac,  Hasan sabah, Lawrence, Lenin, Stalin,Troçki, Mao, Mussolini, Çavuşesko,Hitler,Abdunnasır,Hafız Esat,Saddam Hüseyin ve Hafız Esadın oğlu Başar Esat Bunların  ellerinde, on binlerce masumun kanı  vardır.  Nice masumları öldürmüşler. İnsanlık ve tarih bu Zaimleri asla  affetmeyecek. Bu zalimler zulümleri ile, mazlumlarda mazlumluğuyla gittiler. Gayri ihtiyari gittiler. Onların elinde kalsaydı hiç  ölmezlerdi. Fakat ; ölüm onları berzah alemine sevk etti. ilahi bir güç onları saltanatlığından , saraylarından edip, mezara  götürdü . Mazlum ile zalim mahşerde  hesaplaşırlar…Allah aralarında hükmedecek.  

      Hak , hukuk,adalet, vicdan  baki alemde Allahın adalet  terazisinde  tecelli edecek. Bizi yaratan, bizi rızıklandıran, insanın her türlü ihtiyacını dünyada karşılayan Allah, zalim bir kimseyi cezasız bırakmaz.  Adaletin gereğidir. Bunun  yerine gelmesi lazım. Mazlumun ah-u feryadının  dinmesi, hak sahibinin hakkın alınması lazım. Dünya imtihan yeridir. Bu imtihandan ahrete ceza veya mükafatını almaya gidiyor insan . dünyada yaptığı kötü veya iyi şeylerin karşılığını görecektir.  Zerre miktar kaybolmaz.  Hak yerini bulacaktır. Hüküm yerini bulmasın mı.?

      On kişi birinin malı veya canını alıyor. Kimse görmedi, bilmedi, beşeri hukuka bildirmedi. Peki o mazlumun hakkı, hukuku  alınmasın mı.?  Haydutlar, yol kesiciler, masum insanları katlederken hesap sorulmasın mı,?   gönül arzu eder ki, daha bu dünyada cezasını  çekmeli. Fakat bazen cezayı çekmeden zalimin zumlu ona kar kalıyor. Fıtrattan insanoğlu  ahrete, hesap gününe   muhtaçtır . Allah’ın adaletine muhtaç.  Allah’ın çetin azabı şiddetlidir. Orada torpil yok, adam kayırma yok, rüşvet  yok, avukat  tutmak yok. Eller konuşacak,eler eller neler yaptın  ey  eller , hepsi bir bir  konuşacak, gözler, diller konuşacak. Elli gramlık dillerimizi ağzımıza konuşma kabiliyetini veren ve konuşturan Allah; ellerimizi de mahşerde hesap gününde konuşturabilir, konuşturacak..

       Peygamberimiz şöyle buyurur; ‘’ Ne zulmediniz, nede zulme uğrayınız. Zulüm kıyamet günü  zulmettir. ‘’ şeklinde bizi uyarmıştır. Bugün ne yazık ki aynı şekilde zulüm devam etmekte. Zulüm çarkı sistematik olarak bazı dünya liderleri ve  idarecileri  tarafından halkı fakir olan ülkelerin, zenginlik kaynaklarına göz dikerek, talan ederek, zulüm etmekte veya o halkı birbirine kırdırarak  zulümlerine devam ettirmektedirler...Genç ihtiyar,masum çocuklar o zalimlerin bombaları ile öldürülmekte. evlerini viraneye çevirmekte.Koca şehri harabeye çevirmekte. Bütün yaşanan bu zulümler saltanatlarını korumak, hakimiyetlerini sürdürmek fakir ülkelerin yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarına sahip olmak için…

       İslam dininin evrensel değerlerini kendilerine hayat düsturu alarak uygulasalar, ’’ kendi için istediğini kardeşi için sevmedikçe iman etmiş olamaz  .’’ buyuran bir peygamberin ahlaki kriterlerine iman ederse ve gereğini yaşarsa bu zulümler işlenmez. Ebedi hayata inanan kişi,  ebedi ilahi adalete , ve mahkeme-i Kübra dediğimiz büyük mahkemeye inanmış olsalar bu cinayetler, bu vahşetler ve bu zulümle işlenmezdi…

     Yaşanan bu haksızlıklar ve zulümler ne yazık k, sadece İslam coğrafyasında cereyan etmekte. Ölen ve öldürülen İnsanlar  adı Ahmet ve Muhammet’tir. Olayın  en acı  tarafı da budur.    

      İnsanlık Hz. Muhammed’in ahlakına , adaletine  ve rahmetine, şefkatine  muhtaç. İnsanlığa takdim ettiği Kuran ve sünnetini yaşamaya muhtaçtır. Sadece kuran  yetmez , sadece sünnet de yetmez. Kuran ve sünnet bütünlüğü içinde beraber yaşayarak, hayatında tatbik ederek çözüme kavuşabilir. Ne zaman ki, insanlık onun rahmet, şefkat ve adaletinden uzaklaştıysa, o zaman insanlık büyük bunalımlar yaşamıştır. Karanlık dönemler geçirmiştir. Savaşlar, kan davaları,  göçler, katliamlar, cinayetler işleniştir. Zulüm olmuştur. Adaletsizlikler ve haksızlıklar artmıştır...  insanlık büyük bir dram yaşamış, vahşetleri görmüştür.

     Bugün İslam adına çıkan bazı örgütler zulüm yapmakta. Kafa kesmekte. Yargısız infaz yapmaktalar. Mukaddes  değerlere türbe ve evliyaların mezarlarını tahrip etmekteler. İntihar bombalarla pazarlarda masum sivil insanları öldürmekteler. Yapılan bu cinayetler insan ve insanlığa yapılmış en büyük zulümdür. Vahşettir. cinayettir. Bu cinayetleri kimse İslam’a mal etmeye hakkı yoktur. İslam da terör yoktur. İslam’da İnsanı yaşatmak vardır. İslam’ı öyle yaşamalıyız ki, sana gelen İslam’la hayat bulsun. 

      İslam öncesi asra cehalet devri denmiştir. O zamanda kadın insan yerine konmazdı. Kız yavrular kumlara diri gömülüyordu. Savaş, zulüm, talan putlara tapma gibi karanlık bir cehalet içinde idiler. Ne zaman ki Hz. Muhammed’e inandılar, imanın gereği yaşadılar,  İslam’la müşerref oldular o zamanda asrı saadet devri olmuş, o döneme asrı saadet devri denildi. Hala dönemi arar hale geldik . Müslümanlar olarak , hata tüm insanlar asrı saadet dönemini  arar hale geldik..Asri saadet uzak değil, yakın, onlar gibi iman edip, İslam’ı yaşarsak huzuru, saadeti, adaleti,  can güvenliği ve emniyeti göreceğiz, yaşayacağız…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
873 gün önce
884 gün önce
906 gün önce
943 gün önce
948 gün önce
985 gün önce
996 gün önce
998 gün önce
1231 gün önce
1233 gün önce
1239 gün önce
1243 gün önce
1244 gün önce
1327 gün önce
1334 gün önce
1384 gün önce
1509 gün önce
1581 gün önce
1585 gün önce
1586 gün önce
1593 gün önce
1595 gün önce
1596 gün önce
1596 gün önce
1649 gün önce
1672 gün önce
1685 gün önce
1726 gün önce
1738 gün önce
1761 gün önce
1776 gün önce
1823 gün önce
1823 gün önce
1837 gün önce
1925 gün önce
1946 gün önce
1949 gün önce
1953 gün önce
1995 gün önce
2102 gün önce
2109 gün önce
2148 gün önce
2300 gün önce
2302 gün önce
2309 gün önce
2321 gün önce
2357 gün önce
2362 gün önce
2382 gün önce
2440 gün önce
2442 gün önce
2477 gün önce
2506 gün önce
2580 gün önce
2596 gün önce
2599 gün önce
2624 gün önce
2627 gün önce
2635 gün önce
2650 gün önce
2651 gün önce
2658 gün önce
2706 gün önce
2711 gün önce
2712 gün önce
2714 gün önce
2716 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=