Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

FERNAS TÜRKİYE MARKASI OLDU

30 Ekim 2022, 17:04

FERNAS MADEN, SANAYİ VE ENERJİ SEKTÖRÜNDE DEV BİR BATMAN’LI

Batman’da Sanayi yatırımlarından eğitime, Sağlıktan Gıdaya onlarca yatırımı olan FERNAS Türkiye’de maden, Enerji, Sanayi ve İnşaat sektöründe her geçen gün büyüyor. FERNAS bugün On binlerce kişinin çalıştığı ve Türkiye’nin her tarafında, yurt dışında yatırımları olan büyük bir şirket konumuna geldi. Batman’ın gururu olan FERNAS’ı gazete olarak ziyaret edip, Yönetim kurulu başkanı Muzaffer Nasıroğlu’yla görüştük. FERNAS bugün On binlerce kişimi çalıştığı ve Türkiye’nin her tarafında yurt dışında yatırımları olan bir şirket. FERNAS birinci iş grubu Maden olurken, ikinci iş grubu Enerji, üçüncü iş grubu Sanayi ve 4. İş grubu ise İnşaat oldu. Maden ve yenilenebilir Enerji’de Türkiye markası hedefiyle yola çıkan FERNAS’ın yatırımları Ülkenin gözbebeği oldu. FERNAS Maden sektöründe büyük istihdamın yanı sıra yüksek ciro, ihracat ve ithalatla Türkiye’nin cari açığına da önemli katkılar sunacak. Yani FERNAS, hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunarak halktan aldığını halka veriyor. FERNAS’ın Maden yatırımları Şirketi çok iyi yerlere taşıyacak.Babası Merhum Hacı Necat Nasıroğlu’nun yolunda giden ve çalışkanlığı mütevazi kişiliğiyle her zaman takdir ettiğimiz Muzaffer Nasıroğlu Batman’a olan memleket ve hizmet aşkı kelimelerle tarif edilemez.  FERNAS ailesi Başkentte tam bir Batman gönüllüsü gibi kentin her yönüyle yanında. FERNAS her yıl binlerce öğrencimize Burs imkanı sağlamaya devam ederken, kente önemli bir külliye de kazandırıyor. 

TÜRKİYE VE DÜNYADA BÜYÜYEN BİR ŞİRKET

Batman’ın bağrından çıkan ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde yatırımları olan FERNAS bugün büyüyen ve kendini geliştiren bir şirket olarak Türkiye’nin marka ismi oldu. Maden yatırımlarından, Enerjiye, Sanayi’den inşaat yatırımlarına, Gıdadan Turizme 15 bini bulan çalışan sayısıyla Türkiye’de büyüyen ve Ülkeye katma değer kazandıran bir şirket oldu. 4 ana grupta çalışma yürüten FERNAS Maden işinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Kömür ve Altın üzerine çok büyük yatırımlar yaparken, önümüzdeki seneden itibaren bunun meyvelerinin verimlerini alarak Türkiye için büyük yatırımlar kazandırıyor. Yapılan tüm işlerde verimliliği yakalayan FERNAS , Sanayi yatırımlarının yanında Turizm’de yatırımları var, Gıda sektöründe Lavi markası, Doğalgaz dağıtımında da işleri de var. Bu süreçte FERNAS Türkiye Markası olurken yapılan çalışmalarla gurur verecek bir şirket oldu. Türkiye’de firmalar arasında FERNAS’ın itibarı her geçen gün artarak bir çok şirketten fazla olmuştur.  Her alanda akıllı mücadele eden FERNAS’ın 15 bin çalışanı var. Maden yatırımlarının bu yıl faaliyete başlamasıyla çalışan sayısı 20  bini geçecek. FERNAS bünyesinden çok sayıda taşeron yetişti, mütahit oldular. Çok sayıda Mühendis yetişti bu şirketten. FERNAS bir okul gibi kalifiyeli eleman yetiştiriyor. Her yatırımda mutlaka bir katkısı var. Bununla da gurur duyuyoruz.

BATMAN’A VE BATMANLIYA KATKI İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ

Bu süreçte yapılacak en önemli iş Batman’da şehrin ileri gelenleriyle istişare ederek insanlara ne kadar daha faydalı olabiliriz için çaba sarfediliyor. FERNAS Batman’a olan vefa borcunu fazlasıyla öderken şehre daha fazla katkı sunmanın gayreti içinde. Batman’da yetişip büyüyen ve bugün Türkiye firması olan FERNAS’ın başında olan Muzaffer Nasıroğlu ve Ferhat Nasıroğlu yaptıkları başarılı çalışmalarla ne kadar onları takdir etsek azdır. FERNAS ailesi her övgüyü hak ediyor ve Batman’lı hemşerilerimizin göğsünü kabartıyor. FERNAS her ne kadar Batman’ın bağrından çıkmış bir şirket olsa da bugün Türkiye’nin değişik illerinde ve Batman’da onlarca yatırımı bulunuyor.  

FERNAS ÇALIŞANLARI İLE BÜTÜNLEŞEN PROFESYONEL BİR KURUM

Sayın Muzaffer Nasıroğlu’yla yaptığımız görüşmede önemli mesajlar verdi. “Bizler FERNAS olarak Batman’ada Diyarbakır’ada Hakkari ve bütün bölge illerinede ne yapabileceğimizi konuşacağız. Ama bu bayrak her zaman Batman’ımızın bayrağı olmalı. Öyle kalıcı eserler yapmamız lazım ki bu şirketin gelecekte üst kademesinde yer alacak kişilerin Batman’dan olması en büyük arzumdur. Çalışanlarımızdan çok memnun olduğumuzu belirtmek isteriz. Emekçi insanların kardeşlerimizin bizlere çok katkısı olmuştur. Mühendisinden, şoförüne formen’den bekçisine kadar aramızda 30 yılı aşkındır çalışan kardeşlerimiz var. Çalışanlarımıza çok şeyler borçluyuz. FERNAS’ın en temel dinamiğini çalışanlarımız oluşturuyor. Batman’dan yetiştirdiğimiz emekçi kardeşlerimizin şirketimize bağlılıkları var. Bizde maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. 
 Bizim en önemli misyonumuz Batman’a daha fazla nasıl katkı yapabiliriz olmalı. Batman’da mutlaka akıl insanların yer alacağı bir oluşum olmalı. Bu oluşum kentin öncelikli ihtiyaçlarına öncülük ve ilgili yerlere ileterek sorunlar çözülebilir. Bu sağlıkta’da eğitimde de olabilir. Batman’ın ne ihtiyacı varsa bunu bizler yerine getirmeliyiz. Batman’lılar bizden hizmet istesin bizde yerine getirelim. Batman için ne lazımsa toplumsal menfaatler için FERNAS olarak biz geçmişte yaptığımız gibi elimizi taşın altına koymaya hazırız. 

KÜLLİYE BATMAN’A YENİ BİR ÇEHRE GENÇLİĞE HAYAT VERECEK

 Külliyenin açılışı bir dönüm noktası olacak. Batmanımıza önemli hizmetler gerçekleştirmek gençlerimizin önünü açabilmek için bu külliye bir fırsattır. Gençlerimiz için bir proje merkezi, Camisiyle, mesire alanlarıyla, Teknoloji alanları, Kütüphanesi, Laboratuvarlarıyla bilim, kültür ve bilginin merkezi olacak. Bizler çok umutluyuz. Batman en güzel hizmetleri hak ediyor. Bizim temel önceliğimiz memlekete faydalı olabilmek. Batman’a daha iyi ve daha güzel hizmetler yapmamız lazım. Babamızın ismine layık. İyiyi ve güzeli yapmamız gerekiyor. Memleket için ne yapabilirsek ben hazırım. Hem yatırım hemde sosyal sorumluluk adına üzerimize düşen her şeyi yapacağız.” 
ÖZETLE, denilebilir ki, Batmanlı tüm iş adamları FERNAS grubu gibi samimiyetle çalışsa hem Batman hem ülkemiz kazanacak. Diğer Batmanlı iş adamlarından Da aynı özverili hizmeti bekliyoruz.

BİLİM, TEKNOLOJİ VE EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Yapımı hızla devam eden Necat Nasıroğlu külliyesinin de gençler için bir fırsat olacak. Külliye gençlerin çalışacağı kütüphane sosyal donatıları olacak gençleri projelerle iş sahibi yapacak. Ara eleman yetiştirmek için projeler olacak. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve iş sahibi yapmak için ellerinden gelen tüm çabayı Batman halkıyla birlikte sarf edecekler .Külliye gençlerin katılabileceği bir alan olacak. Farklı teknoloji ağırlıklı projelerle atölyelerde iş imkanı sağlayacak. Tüm Batman halkı destek sunarsa çok önemli hizmetler gerçekleştirilecek. İnsanların hem keyifli vakitler geçirebileceği bir yer hemde proje ve atölyelerle gençleri istihdama yönlendireceği bir merkez olacak. 

FERNAS MADEN SEKTÖRÜNÜN GÜVENİLİR MARKASI OLACAK 

4 ana grupta çalışma yürüten FERNAS Maden işinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Kömür ve Altın üzerine çok büyük yatırımlar yaparken, önümüzdeki seneden itibaren bunun meyvelerinin verimlerini alarak Türkiye için büyük yatırımlar kazandırıyor.Maden sektöründe istihdam sayısının 7-8 binleri bulacağı planlanırken, Maden üretimiyle ilgili depolama, lojistik ve sanayi tesislerinin kurulması içinde çalışmalar sürüyor.  FERNAS Maden sektöründe büyük istihdamın yanı sıra yüksek ciro, ihracat ve ithalatla Türkiye’nin cari açığına da önemli katkılar sunacak. Yani Fernas, hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunarak halktan aldığını halka veriyor. FERNAS’IN Maden yatırımları  Şirketi çok iyi yerlere taşıyacak.

ENERJİ YATIRIMLARINDA BÜYÜYEN ŞİRKET

Maden’den sonra Enerjide iddialı olan FERNAS rüzgar enerjisi, Güneş enerjisi üretiminde de büyük yatırımları var. Rüzgar enerjisi üretimi ağırlık olarak Ege bölgesinde olurken, Balıkesir merkez, Erdek Muğla Datça ve Hatay’da 5 ayrı yerde Rüzgar enerjisi üretim tesisi kuruldu. Yakın zamanda bu projelerin büyütülmesi hedefleniyor. Türkiye’de ilk 10 büyük firma arasında yer alan FERNAS kapasite artışına da gidiyor. Yenilenebilir enerjide oldukça iddialı olan şirketin Burdur’da Güneş üretim tesisi Karadeniz 2 baraj, Batman ve Siirt’te de üretim barajları var. Enerji yatırımlarının Türkiye markası olan FERNAS’a büyük bir dinanizm kattığını gördük. 

LAVİ FERNAS’IN DÜNYA’YA AÇILAN İHRACAT KAPISI 

Enerji grubundan sonra Sanayi sektörüne de yatırımlar yapan FERNAS’ın Batman’da çok sayıda fabrikası bulunurken, All alçıyla başladıkları bu sektörde şimdi 7-8 fabrikası olan bir gruba dönüştü. MV’nin prefabrik tesisleri, sandvic panel fabrikası ve Lavi Gıda çok iyi gidiyor. LAVİ Gıda’nın Ürünleri Batman’dan 52 ülkeye ihraç ediliyor. Paris’te düzenlenen fuara katılan LAVİ Amerika’dan Honkong'a, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihracatı var. LAVİ Gıda’da şu anda geçmiş yıllarda 1 yılda yaptığı ciroyu 1 ayda yapmaya başladı. Meyve suyu fabrikasına bağlı olarak bahçeler, soğuk hava depoları ve Konsantre tesisleri var. Müthiş başarılar elde eden LAVİ kaliteden hiç taviz vermezken bu sene Sason çileğinin pazarlanmasına da büyük bir katkı sağlayacak.  Sason çileğinde üretimin yarısının Türkiye pazarına satılarak çiftçiye ciddi destek sağlanması hedefleniyor.

FERNAS ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE DE BİZ VARIZ DİYOR

FERNAS’ın Şanlıurfa’da boru fabrikası, Aksaray’da Taşyünü otomotiv yan sanayi üretiminde bu yıl Man firmasına parça üretimi gerçekleşecek. Otomotiv yan sanayi’de Avrupa’ya parça ihraç edilecek. Sabancı grubundan Kayseri ve Niğde çimento farikaları alındı. FERNAS 2.5 ayda Çimento sektöründe iç Anadolu’ya hakim olarak aynı zamanda ihracatta yapıyor. Şirket sanayi’de her sene büyürken, yaşanan krizlere rağmen düzgün iş ve marka değeri oluşturduğu için her sene katlanarak büyüyor. Türkiye’de 20’nin üzerinde büyük şantiyesi olan FERNAS’ın Aydın Denizli Otoyolundaki çalışmasıda yoğun şekilde sürüyor. Türkiye’nin şu anda devam eden en büyük projesi olan Otoyolda  4 bine yakın çalışan var. Bu sayı 5 bin 6 bini bulacak. 2023 yılı içinde bitirilerek hizmete açılacak 1 milyar 300 bin euro’luk Özel Otoyolun işletmesini 17 yıl boyunca FERNAS gerçekleştirecek.
Sayın Muzaffer Nasıroğlu’nun bizlere ayırdığı zaman ve gösterdiği yakın ilgi ve alakaya çok teşekkür etmek isterim. Umarım kente daha hayırlı ve önemli hizmetler kazandıracaklar. Bir Batman’lı hemşerisi olarak FERNAS’la gurur duyduğumu ifade etmek isterim.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1253 gün önce
1879 gün önce
2109 gün önce
2310 gün önce
2490 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=