Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

Demokrat Gazetesiyle 6 Yaşındayız…

23 Aralık 2018, 14:24

Basın medya sektörü zor bir süreçten geçiyor. Yaklaşık 35 yıldır basın camiası içindeyim. Çok zorlu badirelerden geçtik, mutlu günlerimiz, üzüldüğümüz, sevindiğimiz acılı günlerimiz oldu. Ama bu dönem gerçekten diğer dönemleri aratır oldu. Maalesef 6. yayın yılımızı kutladığımız bugünlerde medya basın sektörü zor bir süreçten geçiyor. Maalesef bu dönemde kimseyi memnun edemiyorsunuz.! Yaptığınız her haber sonrasında bazı kesimler tarafından hedef haline getiriliyorsunuz.  Ya habercilik yapmayacağız, yada aynı ilkelerimizle tarafsız ve objektif bir şekilde devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın, Batman’daki basın yayın kuruluşlarına ayar vermeye kalkmasın. Yayın ilkelerimize karışmaya kalkmasın. Tarafsız ve objektif devam ettiğimiz bu yolda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 6 yıldır gazetemiz yayında kimseye boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz.
Elbette eleştiriler olacak, yapılacak tüm eleştirilere açık olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Bu demokrasinin de gereğidir.   
Evet değerli okurlarım 23 Aralık 2013 tarihinde günlük olarak yayınlanan ilk sayımızı okuyucuyla buluşturduğumuz gazetemiz 5. yılı geride bırakarak 6. yılına girdi.
Yayın hayatına başladığı günden beri ilimizde gündemi belirleyen renkli içeriği ve özel haberleriyle tarafsız bir şekilde Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda haber yapmayı kendine ilke edinen gazetemiz ilk günkü heyecan ve duyguyla yayın hayatına günlük olarak devam ediyor.
Geride bıraktığımız 6 yılda ilimizin gerçek ve perde arkasında kalmış olan sorunlarını gündeme getirip irdeleyen, çözülme noktasında önemli rol oynayan gazetemiz ilk günkü heyecanla aynı çizgide yayın hayatına devam ediyor.
Batman’da yaşanan gelişmeleri yalın ve sade bir şekilde sizlere aktarmaya çalıştık. Taraf olmadık, gerçeklerden şaşmadık. Halkın gündemi bizim gündemimiz oldu. ‘Kim ne der’ türü söylemleri düşünmedik. Sadece gerçekleri aktardık. Hiçbir zaman eğilmedik, doğruluktan şaşmadık. Vicdanımızı yaralamadık. Vicdanen rahat bir yıl geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
Gazete çıkarmak, gündemi takip etmek, gelişmeleri  bütünüyle ele almak tabi ki kolay değil. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. Bu süre zarfında sizden gelen olumlu tepkiler, güzel yaklaşımlar bizi kamçıladı.
Yoğun tempodan, çeşitli zorluklardan şikayetçi olmadık, pes etmedik. Elimizden gelenin en iyisini sizlere sunmak için mücadele verdik.
23 Aralık 2013 yılında yayın hayatımıza başlarken kendimizin de belirlediği bir rotamız vardı.Tüm ekonomik zorluklara rağmen gidebileceğimiz yere kadar gidecektik.Bu gün geldiğimiz noktada tüm zorluklara ve engellemelere rağmen görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum.
Bu mücadelemiz bundan sonra da devam edecektir. Tek gayemiz budur.
Sevgili Batmanlılar…
Takdir içeren haber ve makalelerimizin yanı sıra eleştiri içeren haber ve makalelerde gazetemizde yer almıştır. Bunları yazarken asla kin, menfaat, ayrımcılık gibi kötü vasıflarla hareket etmedik.
Bunları her zaman reddettik.
Gazetecilikte kin, haset, ayrımcılık, menfaat olguları kabul etmiyoruz, etmedik. Zaten bunların bir gazetecide yaşam sürmesi mümkün değildir. Adalet terazisinden asla şaşmadık, Basın ilkelerini çiğnemedik. Yapıcı olmaya gayret gösterdik ve Batman’ın sorunlarını çözme noktasında hep diyaloğdan yana olduk.Toplumu ilgilendiren her meseleye Demokrat Gazetesi olarak müdahil olduk. Ne uzak durduk, ne de çok sulandırdık.
Ahenk ve nizam içinde ele aldık. Kimsenin gururu ile oynamadık, kimseyi karalamadık. Aynı şekilde kurumlarımızla da mesafeli olduk. Siyasi partilerimizle de aynı yakınlık ve uzaklıkta olduk.
Temel gayemiz, hep Batman oldu. Batman’da yaşayan sizler oldunuz.
Batman’ın yaşanabilir bir il olması için bize düşeni yapmaya çalıştık. İnsanları mutlu olan, hizmetlerin kaliteli aksettiği bir Batman mücadelesi verdik.
Hep yurttaş gazetecilik yaptık.6. yayın yılımızda da temel hedefimiz bu olacaktır. Batman için ter akıtmaya, ıslanmaya, üşümeye devam edeceğiz.
Zorlukları sizlerin de desteğiyle aşacağımıza inanıyorum. Eğer bu kentte yaşıyorsak; bir olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz.  Batman’ı yaşanabilir bir kent haline getirmek hepimizin vazifesidir. Bu birlikteliği sağlayabilirsek; ekonomiden sağlığa, eğitimden tarıma, spordan sanata, yatırımdan istihdama kadar bir çok konuda önemli mesafeler alacağımız aşikardır.
Gün birlik ve beraberlik günüdür. Batman Demokrat Haber Gazetesi olarak biz üstümüze  düşeni yapmaya her zaman hazırız. Daha nice yıllarda buluşmak dileğiyle… 
Sevgiyle ve muhabbetle kalın…

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2068 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=