Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

‘O’ bir halk adamı...

28 Mart 2021, 15:05

Göreve geldiği günden beri adından en çok söz ettiren yönetici kuşkusuz sayın Valimiz Hulusi Şahindir. 
Yediden yetmişe herkesim aşina olduğu bu isimi biraz daha yakından tanıyalım:
Esenler Kaymakamlığından Batman’a atandığı zaman Esenlerde yaşayan Batmanlılarla görüşüp Vali Şahin hakkında bazı bilgiler edinmeye çalıştık, söylenilen tek söz “O iyi bir halk adamıdır” geçen 3 yıllık süre zarfında anladık ki Vali Şahin halk adamı olmakla birlikte milli değerlere bağlı iyi de bir devlet adamıydı. 
MİLLETİN YANINDA BİR VALİ
Batman’a ilk geldiği günlerde bir çok yerde beton bariyerleri gören Vali Şahin güvenlikten sorumlu kişilere sebeb-i hikmetini sormuş yanıt her zamanki gibi klasik olmuş; “efendim terör” Vali bu yanıtı duyunca hemen bir devlet adamına yakışan söylemde bulunmuş; “teröre karşı elbetteki önlemler alınacak ama benim ile halk arasına beton bariyer koydurmam ayrıca terör bizden korkmalı biz terörden korkmamalıyız.”


Bu anlamlı sözden sonra bildiğiniz gibi beton duvarlar belli aşama ile tek tek kaldırıldı ayrıca Vali Şahin Belediye Başkan Vekilliğine getirilince ilk işi Her hafta bir mahallede “Halk Toplantısı” düzenlemek oldu. Bu ne demekti? Ben milletimin yanındayım ve ne tür sorunları varsa aracı kullanmadan bana iletilebilsin. Maalesef bazı kişiler göreve gelirken ilk icraatları emlak vergisi ve su borcu olanlara icra yağmuru yağdırdılar! Ayrıca 60 sözleşmeli işçinin ekmeği ile oynayıp iş akitlerini fesih ettiler! Bunun anlamı ne demek biliyor musunuz? Bunun anlamı; biz sizden olabiliriz ama halk adamı değiliz, bize mecbursunuz... Vali ne yaptı? Belediyeye gelir gelmez önce işten atılan emekçileri işe geri aldı ve vatandaşı icra kıskacından kurtardı vergi yapılandırmaları ile esneklik getirdi. İşe alınan yeni işçi tercihini ise, daha önce iş başvurusu yapıp da yedekte kalan genç insanımızdan yana kullanıp, 150’ye yakın mevsimlik işçi istihdam etti ayrıca bu işçilerin görev süresini daha sonra 12 aya çıkardı.
Bir diğer mesele de bu konuda (halk toplantıları) Valimizi birilerinin taklit etmesiydi. Ama iyi oldu valiyi taklit ederek halkın arasına girdiler ama maalesef yavan kaldılar!
BELEDİYE’DE DEĞİŞİM BAŞLATTI
Gelelim bir diğer önemli meseleye...
Belediye hizmetleri ile ilgili olarak bir çok kişi ‘Vali iki işi birden yapamaz yaparsa da başarılı olamaz’ demişti ama zaman bu insanların ön yargılı olduğunu gösterdi. Vali hiç zaman kaybetmeden belediye hizmetlerine başladı. Sabah valilikte öğleden sonra da belediyeye gelerek Batman’a hizmet adına çalışmaya başladı. Önce ekibini kurdu ardından hem devletin hem de belediye hizmetlerini aksatmadan işe koyuldu. İşe temizlik işleri ile başladı. İtfaiyeyi baştan aşağı yenileyerek modern hale getirdi, profesyonel ekip kurdu. Ardından asfalt çalışmalarına yoğunlaştı, alt yapı üstyapı çalışmalarına ödenek tahsis etti, yeni araç ve otobüs satınaldı, hepsinden önemlisi yıllardır imara açılmayan bölgeleri imara açarak Batman’ın önünü açarak ilimizin daha da büyüyüp, gelişmesine önayak oldu. 


Bir yandan devlet işleri tüm resmî kurumlara hakim olmak, güvenliği sağlamak halkın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak ve diğer yandan belediye hizmetlerini bihakkın yerine getirebilmek ve bunu yaparken hiçbir şaibeye mahal vermemek öyle her babayiğidin harcı değildir.
Bugün Belediyeye gidin herkesin işini büyük bir ciddiyet ve disiplin içinde yaptığını görürsünüz herkesin canla başla çalışması, iş barışını sağlamak o kadar da kolay değildir. Ama idareciliği halka hizmet temelinde esas alırsan bunu yapabilirsin. Önyargıdan uzak, karalama ve dedikodulara kulak vermemek, birilerinin hakkında konuşanlara itibar etmemek ve her şeye adalet, eşitlik ve hukuk çerçevesinde bakmak bir devlet adamına yakışan meziyetlerdir bu da sayın Valimizin yaşam felsefesinde ve karekterinde vardır.
50 YILLIK İLUH DERESİ SORUNUNU ÇÖZÜYOR
Bir diğer önemli mevzu da; bilindiği gibi pandemi meselesi... Bu konuda da Batman olarak nasıl başarılı olunduğunu zaten herkes biliyor. Gece-gündüz çalışarak tüm argümanları akılcı bir biçimde kullanarak insanlarımıza hizmeti kutsal sayan ve bu doğrultuda ekibi ile birlikte emek veren, yeri geldiğinde duyarlı halkımızı tebrik edip, minnettarlığını sunan yine sayın Valimiz Hulisi Şahin idi. 
Gelelim 50 yıllık İluh meselesine bu konuda da İller Bankası, DSİ ile görüşmeler başlatan Vali Şahin ilimizin kanayan yarası olan İluh Deresi ıslah çalışmaları İçin düğmeye bastı. Hayırlısı ile bu proje tamamlanırsa Batman bu kamburdan da kurtulmuş olacak ve 4 mahalle hayat bulacak, Batman da çok modern bir yapıya sahip olacak.


Dar gelirli vatandaşlar İçin TOKİ ile işbirliği yapılarak yeni araziler tahsis edip, vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları İçin yeni müjdelere de hazır olun hatta bu konuda Emekliler Derneği ile görüşmeler başlamış durumda.
Yeşil alan konusunda fakir bir kent olduğumuz aşikar. Ancak yeni imar alanlarında bu açık kapatılmaya çalışılıyor ve şehir merkezinde ki Atatürk Parkının genişletilmesi için Emniyete ait binalar yıkılıp, yeşil alan biraz olsun genişletilmiş olacak. Bu mesele de en az 15 yıllık bir mesele eğer halledilirse vatandaşa önemli bir hizmet sunulacağı kesin, ayrıca vatandaşın yapılan hizmetleri ve bu hizmetlere öncülük edenleri asla unutmadığı bilinen bir gerçek.
‘Alo Tevşo’ diye bilinen semt pazarını modern hale getirdi. ‘Erkek Çocuk Evler’ açarak bir çok çocuğa barınak sağladı. Yatırımcıları Batman’a davet ederek sanayi yatırımlarının artırılmasını sağladı. Batman İçin çok önemli olan ‘4. Etap Vizyon Proje’ için de start verdi. Hasankeyf yeni yerleşkesi için devletin tüm imkanlarını adeta seferber etti ve yeni Hasankeyf’in kurulmasında, ülkemize kazandırılmasında önayak oldu.
EĞİTİMDEN SAĞLIĞA HER ALANDA HİZMET
Eğitim ve sağlık konusunda da bir Vali olarak üzerine düşen görevi bihakkın yerine getirdi. Araştırma Hastanesinin biran önce tamamlanması ve hizmete girmedi için büyük çabalar sarfetti. Ayrıca yeni hastane yapımı ve programa alınmadı İçin de aynı çabayı sarf etti. Eğitim için gerekli fiziki tüm şartları yerine getirip, öğretmen ihtiyacının karşılanması İçin Bakanlık nezdinde girişimlerde bulundu ve eğitim kalitesinin dahada artması İçin gereken her şeyi yaptı.
Her zaman söylerim; Batman zor bir şehir hele Batmanda idareci olmak çok daha zor. Dedikodusu var, çekememezliği var, ispiyonu var, yalakalık diz boyu yani ne ararsan var. Bu ve benzeri yerlerde görev yapmak İçin ne gerekli biliyor musunuz? Dürüstlük ve hakimiyet... dürüst olmaz iseniz hakim de olamazsınız ve ipin ucunu kaçırırsınız sonra arkanıza teneke bağlarlar. Bu konuda Vali Şahin’e kimse bir şey diyemez çünkü; gerçekten de Valimiz çok dürüst ve kimseye eyvallahı yok. Ayrıca dedikodulara ve çekiştirmelere aldırış etmez kimin ne olduğunu, kaç ayar olduğunu, daha önce giydiği ve bugün giydiği gömleği bilir. Yönetime göre renk değiştirenleri de tabi... Hatta dün boynuna geçirdiği puşiyi çıkarıp, bugün yakasına rozet takanları da çok iyi bilir. Etrafında fır dönen, rüzgara karşı renk değiştiren çıkar çevrelerini de çok iyi bilir ve kimseye taviz vermez. İyi bir idareci olmakta bunu gerektirir.
Dürüst, hakçı ve milli değerlere bağlı yönetici maalesef çok az bulunur. Bu konuda şanslı olduğumuzu söyleyebilirim çünkü; gerçekten de tüm bu değerleri hak eden bir Valimiz ve Belediye Başkan vekilimiz var.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2068 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=