Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

Tüm zorluklara rağmen ayaktayız!

23 Aralık 2021, 12:10

Batman Demokrat gazetesi olarak bir yılı daha geride bırakarak 9. Kuruluş yıldönümünü siz değerli okuyucularımızın destekleri ile kutlamanın sevincini birlikte yaşıyoruz.
Batman’da yayın hayatına başladığımız 23 Aralık 2013 tarihinin üzerinden tam olarak 8 yıl geçti.  Yeni yayın dönemine girdiğimiz bu süreçte yerel medya ve basın sektörü artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. 
Yerel medyanın çektiği sancılara rağmen buna aldırış etmeden sizlerin desteği ve güveniyle kesintisiz haber aktarma ve kamu görevini yerine getirmeye gayret sarfediyoruz. 
RESMİ KURUM ABONELİKLERİ YENİDEN BAŞLAMALI
2 yılı aşkındır yaşanan pandemi süreci, döviz ve maliyetlerde yaşanan artış, kağıt ve CTP ücretlerinin 2 katına çıkması nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi basın yayın sektöründe de ciddi sıkıntılar var. Basım yayın da kullanılan malzemelerin her geçen gün pahalandığı günümüzde maalesef bir çok medya kuruluşu sıkıntıda ve ayakta kalmakta zorluk çekiyor. Hükümetin yerel basına yönelik ciddi bir destekte bulunması temennimizi yineliyoruz. 
Malasef geride bıraktığımız yıl Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi bahane edilerek resmi kurumların abonelikleri kesildi. Bu ciddi bir sıkıntıya neden oldu. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi Batman basınına destek olacağına maalesef aboneliklerini iptal ettiler. Yeni yılda bu kararın gözden geçirilmesini tüm meslektaşlarım adına buradan talep ediyorum. 
Doğru tarafsız ilkeli habercilik anlayışımızdan ödün vermeden, Batman için her şeyin en güzelini umut ederek çalıştık. Ve ilimizin bugünlere ulaşmasında sizlerden aldığımız güçle emek verdik.  Geride bıraktığımız yıllar boyunca gazetesine sahip çıkarak bağrına basan tüm okurlarımıza şükran borçluyuz. 
Geride bıraktığımız 9 yılda ilimizin gerçek ve perde arkasında kalmış olan sorunlarını gündeme getirip irdeleyen, çözülme noktasında önemli rol oynayan gazetemiz ilk günkü heyecanla aynı çizgide yayın hayatına devam ediyor.
Batman’da yaşanan gelişmeleri yalın ve sade bir şekilde sizlere aktarmaya çalıştık. Taraf olmadık, gerçeklerden şaşmadık. Halkın gündemi bizim gündemimiz oldu. ‘Kim ne der’ türü söylemleri düşünmedik. Sadece gerçekleri aktardık. Hiçbir zaman eğilmedik, doğruluktan şaşmadık. Vicdanımızı yaralamadık. Vicdanen rahat bir yıl geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
Gazete çıkarmak, gündemi takip etmek, gelişmeleri  bütünüyle ele almak tabi ki kolay değil. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. Bu süre zarfında sizden gelen olumlu tepkiler, güzel yaklaşımlar bizi kamçıladı.
Yoğun tempodan, ekonomik sıkıntı ve çeşitli zorluklardan şikayetçi olmadık, pes etmedik. Elimizden gelenin en iyisini sizlere sunmak için mücadele verdik.
Temel gayemiz, hep Batman oldu. Batman’da yaşayan sizler oldunuz.
Batman’ın yaşanabilir bir il olması için bize düşeni yapmaya çalıştık. İnsanları mutlu olan, hizmetlerin kaliteli aksettiği bir Batman mücadelesi verdik.
Sevgili hemşerilerim…
35 yılı aşkındır bu sektördeyim. Zaman su misali akıp gitmektedir. Gazeteyi kurduğum gün hep düşünmüşümdür bu meslek çok meşakkatli ve özverili bir çalışma gerektiren bir meslek inşallah gazetecilik mesleğinde de ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde devam ettirmeyi yüce Mevla bize nasip eyler diye dua ediyorum.
Zorlukları sizlerin de desteğiyle aşacağımıza inanıyorum. Eğer bu kentte yaşıyorsak; bir olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz.  Batman’ı yaşanabilir bir kent haline getirmek hepimizin vazifesidir. Bu birlikteliği sağlayabilirsek; ekonomiden sağlığa, eğitimden tarıma, spordan sanata, yatırımdan istihdama kadar bir çok konuda önemli mesafeler alacağımız aşikardır.
Gazetemize sahip çıkan siz Batman’lı hemşerilerimiz hepinize özelliklede abonelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Şehrimizin yazılı basını olarak sahip çıkıp her yıl vermiş olduğunuz abone paralarınızla da gazetemizin yaşamasına ve bu günlere ulaşmasında çok hakkınız vardır.
Son olarak şunu belirmek isterim acısıyla tatlısıyla 8 yılı geride bırakıp 9. Yaşına gün alan gazetemizin bu günlere kadar ulaşmasında emeği geçen ekibim, gazetemizin aboneleri, bizleri hiç yalnız bırakmayan iyi veya kötü eleştirileri ile bizlere yol gösteren okurlarımız hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgiyle ve muhabbetle kalın…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2069 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=