Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

Batman Onu Unutamadı!

09 Ocak 2019, 17:31

Geçtiğimiz yıl Ocak ayının başında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Batman’ın sevilen hayırsever ve sayılan iş adamlarından Merhum Nejat Nasıroğlu vefatının 1. yılında Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Mevlidi şerif’le anıldı.

Merhum Necat Nasıroğlu için okunan Mevlidi şerif programına eski Bakan hemşehrimiz Mehmet Şimşek, Batman Valisi Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Protokol üyeleri ve çok sayıda Batman’lı hemşehrimiz katıldı. Din görevlileri tarafından dualar okunurken, İlahiler ve Kuranı Kerim tilavetiyle duygu dolu anlar yaşandı. 


DUALARIMIZ MERHUM NECAT NASIROĞLUNA…
Hacı Necat Nasıroğlunu bir kez daha vefatının 1. yılında rahmetle ve minnetle andığımı belirtmek isterim. Şüphesiz Batman ve bizler onu unutmadık ve unutmayacağız. O Batman’ın bir değeriydi. Batman’a ilkleri kazandıran Merhum Necat Nasıroğlunun sayesinde, Batman’da binlerce genç iş sahibi oldu, yine binlerce Üniversite öğrencisine burs sağlanarak okumalarına olanak sağlandı. Batman’da ilk yatılı Kız hafızlık Kuran kursu binasınıda kazandıran yine merhum Necat Nasıroğluydu. 
Yine mübarek Ramazan ayında binlerce yoksula yardım elini her zaman uzatan Merhum Necat Nasıroğluna Batmanlılar her zaman dualarını eksik etmiyor. 
Türkiye’nin ve Batman’ın en önemli şirketleri arasında yer alan Fernas’ın kurucusu olan Merhum Necat Nasıroğlu’nun büyük gayreti ve çabasıyla Batman ve Türkiye’nin değişik illerinde 10 bini aşkın gencin istihdamı sağlanırken, Batman’da Fernas’a bağlı OSB’de 6 ayrı Fabrika bulunuyor. Fernas Şirketler bünyesinde Batman’da eğitim’den sağlığa, ekonomiden, sosyal hizmet odaklı onlarca tesis Batman’a kazandıran, Üniversite öğrencilerine burs veren Merhum Nejat Nasıroğlu Batman Üniversitesine Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde kazandırdı. Son olarak Cudi Mahallesine Fernas Ortaokulunu kazandıran Merhum Nasıroğlu Batman halkının dualarını her zaman aldı. 
Batmanın önde gelen ailelerinden Nasıroğlu ailesinin büyüklerinden Necat Nasıroğlunu 1 yıl önce ebediyete uğurladık.  Necat Amca'nın vefatından 1 yıl geçmesine rağmen halen vefatından duyulan üzüntü herkesin dilinde.  Onun şehrimize kazandırdıkları yat ediliyor.   Bu satırları yazarken bile halen üzüntümüz, acımız tazeliğini koruyor. Bu acımız tap taze olmasının en büyük sebebi, Hacı Necat Nasıroğlu’nun büyük Batman ailesinin bir reisi, bir velisi, ve de bir kanaat önderi konumunda bir şahsiyet olmasından kaynaklanıyor. 
 Petrolkenti Batman'la özdeşleşen Necat Nasıroğlu Fernas Şirketler Topluluğunu 35 yıl önce kurarak  kısa sürede Türkiye hatta yabancı ülkelerde başarılara imza attı.  Türkiye'nin saygın, güvenilir şirketleri arasında yerini aldı. 


BATMAN SEVDALISIYDI
Yurt dışında oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Merhum Necat Nasıroğlun mirasını devr alan oğulları Muzaffer, Ferhat, Bengi, Mehmet Can, Ömer Faruk onun yolundan ilerleyerek Batman'a daha çok hizmetlerinin olacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.  Nasıroğlu ailesi Batman için önemli bir ailedir.  Batman'a eğitimden, sağlığa ekonomiden istihdama bir çok desteklerinin devam edeceğini biliyoruz.   Ne mutlu ki Necat Amca yardımsever, girişimci ruhlu duruşunu devam ettirecek evlatlar yetiştirdi. 
Özellikle Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu'nun Türkiye’deki iş adamları arasındaki konumu, i memleket ve Batman sevgisi yüreğimizi ferahlatıyor.  Batmanlı işadamları arasında Batman Üniversitesi’ne ilk fakülte binasını da kazandıran hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’ydu. 2007 Yılında üniversiteye kavuşan Batman’ın Batı Raman yerleşkesine eğitime verdiği destekle bilinen Nasıroğlu, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binasını yörenin taş motiflerinden yapmıştı. Eğitime verdiği destekle bilinen işadamı Necat Nasıroğlu, Batman’ın kenar semtlerine de eğitim yatırımları kazandırdı. Güneykent mahallesi Balpınar yolu üzerindeki semte 90’lı yıllarda modern okul kazandıran Nasıroğlu, yine Bayındır mahallesinde geçen yıl 24 derslikli modern bir eğitim binası yaptı. Yine yıllar önce Petrolkent mahallesinede modern bir sağlık ocağı ve Bayındır Mahallesine kız yatılı hafızlık okulu kazandırılmıştı. 


BATMAN’LI GENÇLERE SAHİP ÇIKTI
Batman’ın markalaşan Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk ciddi yatırımı hayata geçiren Merhum Necat Nasıroğlu’ydu. belki OSB'nin genişlemesi ve büyümesinin önünü açan Necat Nasıroğluydu. Batman'da çok ortaklı yatırımların öncüsü de o olmuştu. All Alçı fabrikasını yıllar önce hizmete açan Fernas Şirketler Topluluğunun yatırımlarına yenileri eklendi.  Alçıpan tesisleri, Plaka fabrikası, MV Beton, Hazır Beton, Meyve suyu ve Çimento fabrikasıda hizmete devam ediyor. Bu fabrikalarda binlerce gence istihdam sağlanırken, Doğalgaz, enerji, gıda ve inşaat sektöründe başarılı sınav veren Fernas Şirketler Topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanında üstlendiği işlerde Batmanlı binlerce işsize de istihdam alanı yarattı. Fernas şantiyelerindeki çalışanların büyük çoğunluğu Batmanlı ve hemşehrimiz.
Buradan bir kez daha vefatının 1. yıl dönümünde Merhum Necat Nasıroğlunu hiçbir zaman unutmamak üzere anmak istedim. Allah Mekanını cennet etsin. Rahmet ve minnet ve saygıyla kendisini anıyorum…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=