Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

SASON'UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN BAŞKAN

25 Eylül 2016, 03:18

Sason Batman’ın en şirin ve Mereto dağının eteklerinde bulunan doğayla iç içe güzel bir ilçemiz. Sason her zaman Batman’da güzellikleriyle önemli bir yer ediniyor. Sason’da 2 yıldır Başkanlık görevini yapan Cuma Uçar’ın ilçeye önemli hizmetler kazandırdığını buradan kamuoyuna duyurmak isterim.

Batman Sason ilçesiin başarılı Belediye Başkanı Cuma Uçar kentin en önemli sorunu olan İmar, içme suyu ve harita sorununu çözüyor. Hazırlanan projelerle Batmanın şirin ve güzel ilçesi olan Sason ilçesinin sorunlarını çözmede kararlı olan Başkan Uçar göreve geldiği günden beridir, Yoğun bir çalışma yürütüyor.

İlçede temizlik çalışmalarına ağırlık verilirken, her gün düzenli olarak ilçe temizleniyor ve çöpler toplanıyor. Başkan Uçar temizlik konusunda oldukça hassas. Her 15 günde bir ekipler genel temizliğe çıkılıyor.

SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İlçe’de uzun yıllardır yaşanan su sorununa karşı projeler geliştiren Başkan Uçar İlçede 20 yıldır yaşanan su sorununun çözüleceğini bizlere anlattı. Daha önceki mevcut su kuyusuna 1 kuyu daha açarak saatte 350 ton su kapasitesi bulunan su kuyularına sahip olduklarını belirten Başkan Uçar ancak şebekenin eski olması ve kaçaklar nedeniyle 150 bin nüfusa yetecek olan İçme suyunun artırılması için Kaynak suyu projesinin olduğunu vurguladı.

Göreve geldiğinden beridir İçme suyunda %50 60 arasında bir artış söz konusu. Ancak Kuyu olduğu için depolar veya pompalarda zaman zaman arızalar yaşanıyor. Arıza verdiği zamanda su akışı sağlanamıyor. Şebeke yetersİz kalıyor, çok boşa su akıyor.

Bu sorunu ortadan kaldıracak çözüm18 Kmuzaktan gelen kaynak suyu. Cazibe kaynak suyu tamamen ilçeye ulaşırsa kuyulara da belki ihtiyaç kalmazdı. 2014’te iller bankasına müracaat edildi.18 kmisale hattı tüm borular değişecek. %50 Sodes hibe kapsamına alındı. Son isale hatları için Orman İşletmesinden izin alınırken, İhale aşamasında olan projede 2017’de inşaat çalışması başlayacak.

İLÇEYE YENİ İMAR PLANI

Sason’da başka önemli bir sorunda İlçenin İmar planı yenileniyor yine Yeni harita hazırlandı.

Sason’un hiç değişmeyen haritasıda baştan başa yenileniyor. En son 30 yıl önce yapılmış. Bütün Cadde sokak ve apartmanlar yeniden haritalandı. Plakalı bir şekilde yapıldı.

Yine İlçeyi kapsayan yeni İmar planıda yapılıyor. İhale aşamasında olan Yeni İmar planıyla Sason’un çehresi adeta yeniden şekillenecek. Yeni imar planı ve haritadan sonra Sason’un çehresi değişecek. Başkan Cuma Uçar bu çalışmanın tamamlanmasıyla İmar birimi kurulacağını, Alt yapıya daha fazla önem verileceğini, Altyapıları değiştiği zaman birde bu kaynak suyu geldiği zaman bütün Sason’a 100 yıla yetecek kadar suya kavuşturacaklarını mujdeliyor.

SASONDA ÇALIŞKAN BAŞKAN

Yani bu projelerle Sason’da su sıkıntısı kalmaz, yeni İmar planı ve Harita çalışmasıyla 67 yıllık ilçe Belediyesinin kurumsallaşma anlamında en büyük çalışmalar Başkan Cuma Uçar döneminde yapılıyor. Başkanı Takdir etmemek elde değil. Oldukça başarılı, Genç, idealist, işini severek yapan ve hizmet adamı bir Başkan.

Sasonlular Başkanlarıyla gurur duymaları lazım.

Bakın Sason’da yapılmak istenen bir çok proje İmar engeline takılıyordu, Bir çok hizmet İmar sorunu çözüldükten sonra ilçeye gelecek.

67 yıllık Belediye şu An % 30 kurumsallaşmıştır. Ancak bu projelerin hayata geçmesiyle bütün birimler kurulacak. Belediyenin gelir kaynaklarıda sağlanacak.

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar son dönemde yapmış oldukları bazı çalışmalarla ilgili de bizleri bilgilendirdi.

Sason’da Belediyenin bütün birimleri yeniden kuruluyor. Açıkta akan kanalizasyonlar kapatıldı. Belediyeye 5 çalışma aracı kazandırıldı. İlçenin dört bir yanına parke taşı döşeniyor.

Aynısı İstanbul’da örneği olan bir çocuk parkı kaliteli malzemeyle ilçeye kazandırıldı.

5 dönüm üzerinde kurulacak olan Aile parkı kazandırılması içinde  çalışma başlatıldı.

Belediyede personel sayısı artırıldı. Daha önce su depolarından bile nöbetçi yokken, artık su kuyularında bile nöbet tutan Belediye personeli var.

Belediyede 101 acil hattı hizmete açıldı. 24 saat Belediye hizmetleri vatandaşın hizmetine sunuldu.

İlçede 60 bin metre küp parke taşı çalışması, 10 bin metreküp taş,6 kmasfalt ve 3 bin metreküp menfez sanat yapıları, yolların çalışmasına başlandı.

BAŞKAN UÇAR’IN TÜM HİZMET TALEPLERİ KARŞILIĞINI BULUYOR

Bana göre Başkan bu çalışmalarıyla Sason Belediyesinin 50 yıl sonrasının temellerini atmış oldu. İmar planı, içme suyu ve harita çalışması oldukça önemli konular.

Başkan Cuma Uçar’ın Sason için istediği bütün hizmetlerde kurumlarla diyalog halinde çalışma yürütüyor. Sason’la ilgili bütün projelerinin kurumlar tarafından destek gördüğünü ifade etmek istiyorum. Başta Bakanlıklar, Valilik ve kaymakamlıktaki Sason Belediyesi ile ilgili işlemler zaman geçmeden karşılığını buluyor. Başkan Uçar’ın Hizmet talepleri geri çevrilmiyor. Yine Başta Milletvekili Ataullah Hamidi olmak üzere, Batman Valisi Ahmet Deniz ve diğer kurum yöneticilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyor.

Sason’a hizmet için geldiklerini açıklayan Uçar Belediyeciliğin hizmet yeri olduğunu ve bu amaçla göreve geldiklerini, Halkın sorunlarını çözmenin öncelikli görevi olduğunu açıkladı. Bizlerde Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’ı yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı kutluyoruz.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2068 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=