Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

Memlekette yönetici olmak…

27 Şubat 2022, 19:48

Memleketimizde en zor şeylerden biri de yönetici olabilmektir. Ne yaparsanız yapın bu memlekete yaranamıyorsunuz. Şimdi sizlere bir yöneticimizden söz etmek istiyorum; Bu yöneticimiz 4 yıldır memleketimize hizmet ediyor, canını dişine takarak, gece gündüz demeden çalışıyor, çalışıyor, çalışıyor…
Şimdi birileri yine söylenecek, ya kardeşim kim ne derse desin, biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız ve varsa bir hizmet bunu dile getireceğiz. Kim gocunursa da gocunsun umurumuzda değil.
Bakın Sayın Valimiz Hulusi Şahin iki önemli görevi birden yürütmektedir. Valilik ve Belediye Başkan Vekilliği o kadar da kolay bir görev değil. Bu memlekette hele Belediye Başkanlığı yapmak adeta ateşken gömlek gibidir.
Bakın sizlere birkaç hizmetten söz edeyim;
Akaryakıta bunca zam gelmesine rağmen ulaşım ücretlerine tek kuruş zam yapılmadı. Üstüne üstlük otobüs sayıları iki kat artırıldı ve üç kat artırmak için bütçe hazırlanıyor.


Bunu geçelim gelelim su fiyatlarına Türkiye’nin en ucuz suyu Batman’da buna rağmen yüzde 8’lik KDV oranı yüzde 1’e indirildi yeter ki halkımız ucuz su kullansın diye bu yapıldı.
Altyapı, kanalizasyon, kaldırım, yol, dere ıslah, yağmur sunu kanalları, içme suyu çalışmaları, temizlik ve çöp hizmetleri, vizyon projelerin devamı derken Belediye hayır harıl çalışıyor ve bunu halka hissettiriyorlar. Batman’da bir Belediyenin varlığını hissettirmek bile insanlara güven veriyor.
Yeni imar alanlarının açılması öyle küçümsenecek bir hadise değildir. Şehircilik Bakanlığından izin almak, yeni imar haritaları çıkarmak gerçekten de çok zor. Devlet Belediye işbirliği ile binlerce dönüm arazi imara kazandırıldı ve inşaat sektörü bir anda canlandı. On binlerce insanın ekmek yediği bu sektör yeni imar alanları ile soluk aldı ve Batman’ın cehresi olumlu yönde değişti. İlimiz Bölgemizin cazibe merkezi haline geldi. Yüksek katlı inşaatların giderek daha da artması ilimizin modern bir kent görünümüne sahip olmasını sağlıyor.


HALK TOPLANTILARI SÜRÜYOR
Gelelim Halk toplantıları ve Muhtarlar ile yapılan toplantılara… Her konuda soru ve talep alan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin halkın yetkililere iletemediği sorunları yerinde be birebir görüşerek vatandaşlarımızdan alıp, gereken çalışmaların yapılmasını sağlıyor. Halkla bütünleşmek, halkla iletişim kurabilmek ve halkın ayağına kadar inmek bir yönetici için çok önemli bir meziyet bu konuda sayın Şahin’i yürekten kutlamak istiyorum.
PETROLSPOR’UN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLDU
Bir önemli meselede; Gençlerimizi spora yönlendirecek çalışmalar yapmak. Özel idarede yapılan ve projelendirilen spor tesisleri gündeme gelmedi ama önümüzde ki günlerde gelecek. Özel İdare sahasında neler yapılıyor neler gidip bir bakın da görün. Tabu burada Özel İdare Sekreterimiz A. Kadir Özer’in de emeği büyük. Öte yandan Petrolspor’un bu hale gelmesinde de en büyük rol sayın Valimizindir. Lider bir takımı Batman’a kazandıran elbette ki Valimizdir. İşadamlarını harekete geçiren toplumun dinamiklerini canlandıran yine kendisidir. Petrolspor’un şampiyon olması ile birlikte Vali Hulusi Şahin futbolseverlerin gönlünde taht kurup, Batman futbol tarihine adını altın harflerle yazdıracaktır. Bundan kimsenin kukusu olmasın.


TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK ETTİ
Görsellik gerçekten de çok önemli, Şehre girdiğinizde gördüğünüz ışıklı semboller, tarihi ve kültürel semboller, rengarenk ışıklar modern bir kent görünümü sağlamaktadır. Bölgede ender güzelliklere sahip ışıklı resitalin mimarı da kuşkusuz ki sayın Valimizden başkası değildir.
Tekstil ve sanayi alanında da büyük bir öncülük görevini üstlenen Valimizin ilimizde ki istihdam sorununa çözüm adına yapılan yatırımlara ön-ayak olmasını da görmezden gelemeyiz. 40 binden fazla tekstil işçisi ve bir o kadar sanayi de çalışan işçiler, inşaat sektörü derken kentimiz büyük bir sanayi kenti olmaya aday bir hale geldi. Bir kentin büyümesi ve gelişmesi sanayiye bağlıdır. Bu konuda da kuşkusuz önemli çalışmalar ve yeni Organize Sanayi alanlarının açılması da gözden kaçmamaktadır.
TAZİYE EVLERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VE İKRAM
Unutmadan halkımız İçin çok önemli olan Taziye Evleri ile ilgili olarak da birkaç lafın belini kıralım; ilimizdeki tüm Taziye Evlerinde yapılan masrafların tamamını Belediye karşılıyor. Bu karara imza atan başta Valimiz olmak üzere tüm meclis üyelerini yürekten kutluyorum. Masraflarla birlikte günde iki öğün yemek de yine Taziye Evlerine gönderiliyor bu yemekten herkes istifade ediyor ve taziye sahibi aileler büyük bir yükten kurtulmuş oluyor.
Ayrıca defin işlemlerinin tamamı yine Belediye tarafından MEZDER eliyle yapıyor. Vefat eden bir kişi için sadece MEZDER’e bir telefon açmak yetiyor. Bu işte emeği geçen herkese ama herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz ve ‘Allah razı olsun’ diyoruz.


Buradan tüm bu hizmetleri görerek şunları da söylemek mümkün;
-Sayın Valim; yaklaşık 4 yıldır ilimizde valilik ve belediye başkan vekilliği görevini başarılı bir biçimde yürütmektesiniz.
Bu süre zarfında Batman’a yaptığınız hizmetler takdire şayandır.
Gece gündüz demeden memleketimiz için çalışıp, çabaladınız. Devletimizin bir çok imkanını ilimiz için kullandınız. Altyapıdan, üst yapıya, park bahçeden ağır sanayiye kadar her konuda üstün çabalarınız oldu.
Batman’ın cadde ve sokaklarını ufkunuz ve felsefeniz gibi aydınlattınız. Şehrinizin her köşesine kendi aydınlığınızdan bir parça verdiniz. Görsellikten sanata, imardan modern yapılaşmaya, sanattan kültürel etkinliklere ve modern kentleşme adına geliştirdiğiniz projeler birbirinden muhteşem ve yarınlarımızı daha da aydınlatacak şekildedir. Bu nedenden ötürü sizlere gerçekten de minnettarız.
Her şeyi insanlarımızın mutluluğu ve refahı için yaptığınızı biliyoruz. ve sanayicilerin teşvik edilerek, üretime yaptığınız katkılar, istihdama yönelik çabalarınız, gençlerimize yönelik sportif çalışmalarınız biz Batmanlılar için büyük bir şanstır. Gençlerimizin umudu haline gelen bir yöneticinin varlığını hissetmek bile geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendirmektedir…”
Buradan tekrardan belirtmek isterim yöneticilik zordur hele Batman’da yönetici olmak çok zordur. Tüm yöneticilerimize buradan bir kez daha üstün başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1253 gün önce
1879 gün önce
2109 gün önce
2310 gün önce
2490 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=