Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

BAYRAM BARIŞA VESİLE OLSUN!

18 Haziran 2018, 13:42

Yine bir bayram arifesindeyiz.
Cuma günü Mübarek Ramazan bayramını idrak edeceğiz.
Bayram havası yok…
Bayrama hazırlık havası da yok.
Neşe ve mutluluğun kırıntısı yok.
Ne varsa yoksa seçim konuşuluyor, Dolar, Euro, Faiz, Altın yükseliyor, ekonomi iyiye gitmiyor. !
Maalesef komşu ülkelerde halen çatışmalar yaşanıyor. Filistin’de yüzlerce Müslüman acımasızca Siyonist İsrail tarafından öldürülüyor.
 Barış çağrıları ile Ramazan bayramına giriyoruz. Bayram arifesini yaşadığımız bugün ülke genelinde tek bir istek ve arzu var.Ramazan bayramında analara evlat acısı yaşatacak tüm eylem ve fiillerin durdurulması, Bayramda milletin büyük bir çoğunluğu aynı şeyi istiyor.
BATMAN GÜZELLEŞİYOR…
Batman huzurlu bir şehir, Vatandaşlarımız gece geç saatlere kadar dışarılarda gezebiliyor, Huzur var, kardeşlik var. Şehrin mülki amirleri her an vatandaşların arasında ve sorunlarıyla yakından ilgilenebiliyor. Vatandaş sorununu yetkili mercilere aktarabiliyor. Umarım Batman’daki bu huzurlu günler ilelebet devam eder. Batmanımız en güzel hizmetleri hak ediyor. Batman güzelleşiyor, Bölgenin en modern şehirleri arasında yer alma yolunda gidiyor.  Batmanın Huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olmasında emeği bulunan tüm mülki amirlere ve şehri yönetenlere teşekkür ediyoruz.  
BATMAN’DA SEÇİM KONUŞULUYOR!
Bayramın ardından oldukça önemli bir seçim bizleri bekliyor. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Tüm siyasi partiler ve adaylar başarı elde etmek için çalışıyor. Tüm adaylara şimdiden başarılar dilerken, seçimlerin olaysız barış içinde kardeşlik duyguları geçmesini temenni ediyorum. 
 Şüphesiz seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bayramın hemen ardından seçimlerin yapılacak olması Bayramı gölgede bırakmış durumda. Çünkü gittiğimiz her yerde seçimler ve adaylar konuşuluyor. Adayların tümü birbirinden değerli, Umarım hak eden Meclise gider. 

Bu bayram arifesinde gönlümüz yine buruk dedik.
Esnaf Bayrama buruk giriyor, Kriz var herkes eski bayramları arıyor
Çevremizdeki ülkelerde Filistinde, Suriye’de, kan ve gözyaşı dışında bir gelişme yok.
Duygularımız nasırlaşmış, kalplerimiz adeta taşlaşmış…
İnsanlar aç ve açıkta…
Geçinmek için fuhuş illetine bulaşan nice insan var. Aile olgusu darmadağın…
Bizim fakirlerin açlıkla mücadelesini izleyen bizler şimdi de Suriyelilerin yaşam mücadelesine tanık oluyoruz.
NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?
Öyle bir özlem var ki o eski bayramlara ama biliyoruz ki o bayramlar artık bize çok ama çok uzak…
Bayram; barışma, kucaklaşma, ziyaret, dargınlıkların son bulması gibi güzel ve olması gereken mesajlarla dolu…
Ama çoğumuz o mesajlara kapalıyız.
Bugünün bayramları ile eski bayramlar arasında dağlar ve nehirler var. Günümüz bayramları tatil günlerine döndü. Akraba ziyaretleri çok zayıfladı. Komşumuzu bile sormaz hale geldik.
Komşuluk, akrabalık artık ağır geliyor birçok insana…
Bayramlar artık aile içinde kutlanacak bir hale geldi. Batı illerinde bunu net görüyoruz. Bu algı maalesef bizde de oluşmaya başladı. Batman’da da eski ve yeni bayramlar arasında büyük değişim var. Toplumda ciddi bir ayrışma, farklılaşma, kutuplaşma yaşanırken, insani ve vicdani duygularımızı da yitirdik. Yıllar geçtikçe güzel hasletlerimiz, insani duygularımız daha da yıpranıyor ve erozyona uğruyor. Yani kan kaybımız devam ediyor. Evet, bayram arifesindeyiz.
Öncelikle barış olsun. Dualarımızda barışı dileyelim. Çözüm masasına geri dönülsün.
Her can değerlidir. İnsana bu açıdan bakalım, birbirimizi kırmayalım.
Saygı, sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları yeniden pekişsin. Komşularımızı, dostlarımızı unutmayalım.
Irkçılığı ve mezhepçiliği körükleyecek yaklaşımlardan uzak duralım. Kırgınlıkları bitirelim, barışı toplumun tüm katmanlarına yayalım. Fakir ve garibanlara kucak açalım.
Hor görmeyelim;  hoşgörüyle, sevgiyle kucaklayalım tüm tanıdıkları…
Belki eski bayramların havasını yakalayamayız ama son birkaç yıl gibi bu bayramda da kendimizi çevreden ve toplumdan soyutlamayalım.
Bu bayram kalıcı ve sağlam bir barışa vesile olsun. Kardeşlik birlik ve beraberliğin daim olduğu iyi bir Bayram dileğiyle…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1114 gün önce
1740 gün önce
1970 gün önce
2171 gün önce
2351 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=