Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

VALİ ŞAHİN’LE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİK

08 Aralık 2021, 16:43

VALİ ŞAHİN’LE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİK
Batman Valisi ve Belediye başkan Vekili Hulusi Şahin Kentte devam eden proje, yatırım ve çalışmalarla ilgili gazetemize değerlendirmede bulundu. 
Valimiz ve Belediye başkan vekilimiz Hulusi Şahin’i Valilik makamında ziyaret ettik. Vali Hulusi Şahin ziyarette kente yapılan çalışmaların yanı sıra yeni yılda yapılacak projeler ve Belediye hizmetleriyle ilgili önemli değerlendirme yaptı. Ziyaretimizde adeta bir Batmanlı ruhuyla kentle ve halkla bütünleşen, her hizmet her yeni yatırım ve istihdam için heyecanlanan, huzur dolu yaşanabilir bir Batman için çalışan, Marka bir kent yaratmak için yoğun mesai harcayan bir Mülki idare amiri ile karşılaştık. Sayın Valimize gazetemize gösterdiği yakın ilgi ve alakaya teşekkür etmek isterim. Hakikaten Sayın Valimizin şehri için gece gündüz demeden çalıştığına şahit oluyoruz. 


YENİ DÖNEMDE 5 YILDIZLI 3 OTEL YATIRIM PROJESİ VAR
Vali Hulusi Şahin Batman için 3 farklı noktada 5 yıldızlı Otel projesinin olduğunu belirterek Bardakçılar Tesisi yerine 5 yıldızlı Otel tesis projesi, Havaalanı Kavşağında ve Diyarbakır yolu üzerinde 2 farklı 5 yıldızlı Otel projesinin hazır olduğunu açıklayarak Batman’ın 5 yıldızlı Otel eksiğinin olduğunu dile getirdi. Batman’da turizm alanında ciddi yatak kapasitesi eksikliği ve 5 yıldızlı Otel eksikliği olduğuna işaret eden Vali Hulusi Şahin açıklamasında “Batmanımız büyüyor gelişiyor. Marka kent olmaya doğru son sürat ilerliyor. 90’lı yıllarda Batman’ın edindiği kötü imaj silindi. Artık Batman Petrolspor, yatırım, istihdam, turizm, tekstil ve huzurla anılıyor. Batman hak ettiği yeri buluyor ve bulacak. Batman’ın marka kent olması için Bizler, Belediye, halk, yatırımcılar il dışında yaşayan Batman’lı iş insanları, Üniversitemiz… Herkes üzerine düşeni yapıyor. Erzenia ve 5 yıldızlı Otel projesinden sonra Batman’a 3 tane daha 5 yıldızlı Otel geliyor. Yatırımcılar ve Valilik ön çalışmalara başladılar.” 
HER NOKTADA BELEDİYE ÇALIŞMASI VAR
Vali Şahin Belediye çalışmalarına değinerek “Batman Belediyesi kentin 50 farklı noktasında çalışmalara devam ediyor. İstiklal parkının ihalesi bugün yapılıyor, temeli Aralık ayında atılacak. 2022 yılının sonunda bitince Batmanımız yepyeni bir cehreye kavuşacak, Halkın nefes aldığı muhteşem bir gezi ve dinlenme alanı olacak.  Öte yandan İmar çalışmaları devam ediyor. Kente nefes aldıracak Güney ve Batı kısmında ciddi bir imar çalışması olacak. Ek hizmet binamızın yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. Altyapı çalışmalarından kaynaklı yollarda yama çalışmalarını 1 Kasım itibariyle tamamladık. Kilit, parke taşı ve asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”dedi. 


PANDEMİ SÜRECİNDE İYİ DURUMDAYIZ
Pandemi sürecinde Türkiye’de en az vaka görülen şehirlerin başında gelen Batman’da günlük 10 vaka civarında bir seyir yaşandığını belirten Vali Hulusi Şahin Tedbiri elden bırakmadan aşılanmaya daha fazla önem verilmesini isteyerek tüm gençlerin aşı olmaya davet etti. Bugüne kadar 4 aşı yaptığını dile getiren Vali Hulusi Şahin Aşılamada Türkiye’deki en geride kalan 2 ilden biri olduklarını belirterek bu süreci en iyi şekilde atlatmak için çalışmaların devam ettiğini ve herkesi aşı olmaya davet etti. 
2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİYLE İSTİHDAM ARTACAK
Batman’ın Yatırım, proje ve istikrarda önemli bir sürece girdiğini belirten Vali Şahin göreve geldiği gün OSB’de olan istihdamın 4800 iken, bugün itibariyle 10 binleri aştığını vurguladı. Batman’da güzel çalışmaların olduğunu ve bunları ön plana çıkardıklarına dikkat çeken Vali Şahin şehrin kötü imajının silinmesiyle birlikte başta il dışında yaşayan Batman’lı hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin dört bir yanından iş adamlarının yatırım için sırada beklediğini söyledi. Raman Mevkiinde 177 dönüm üzerinde yapılacak olan 2. OSB tamamlandığı zaman Mevcut OSB’nin 2 katı kadar bir istihdam ve fabrika yapılacağını söylerken, Atatürk parkının genişletilmesi ve yeni bir su parkı yapılacağını sözlerine ekleyen Vali Şahin Karakol binasının tamamlanmasıyla birlikte Atatürk parkı içindeki yapıların yıkılacağını ve Parkın devasa bir alana geleceğini sözlerine ekledi. Şahin Batman Üniversitesi Diş Fakültesi kuruluşunun hızlanması içinde Batman Belediyesinin yer konusunda katkılarının olacağını söyledi. 
İLUH DERESİ İSLAHI EN BÜYÜK PROJE
Batman Belediyesinin geçmişte borç yükü altına girdiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yapacakları İluh deresi islahı için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Şahin Son zamanlarda gündemden düşmeyen Batman Park AVM arsası için tekrar ihaleye çıkılabileceği mesajını verdi. AVM ihalesinin çarpıtılmak istendiğine dikkat çeken Vali Şahin”  AVM’nin değerini bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan incelemeyle ortaya çıkarıldı. Geçmişte burayı 9 milyon TL’ye satmak istediler. Biz bunun 15 katı üzerinde bir bedelle satışa çıkarıyoruz. Buradan elde edeceğimiz gelirle hem İluh deresi projesinin Belediyeyi ilgilendiren projelerini hemde sosyal yardımlaşmaya yönelik desteklerimizin olabilmesi için yapmak istiyoruz. Batman Belediyesini geçmiş dönemdeki yönetim 32 milyon avro borçlandırdı. Kur arttı, borcu ödüyoruz bitmiyor. Her yıl katlanıyor. İnşallah bu sorunlarında üstesinden geleceğiz.”dedi.
Evet sayın Valimizle yaptığımız değerlendirme gerçekten çok faydalı oldu. 2022 yılının Batman İçin yatırım yılı olacağını da açıklayan Vali Şahin, gerçekten de kentimiz için varını yoğunu ortaya koyuyor. Yeni imar alanlarının açılması ile birlikte kentin büyümesini ve ticari hacmin gelişmesini sağladı. Bir Batmanlıdan daha çok ilimize ve halkımıza hizmet vermeye çalışan sayın valimizi buradan bir kez daha alkışlamak istiyorum. 
İlimizin asayiş ve huzuru için de büyük çabalar sarf eden Valimiz gençlerimizin istihdam edilmesi için de özel sektör yatırımlarını teşvik ediyor. Batmanda açılan tüm sanayi yatırımlarında sayın Valimizin büyük emeği söz konusu…
Belediye olarakta ilimiz için büyük gelişimler olduğunu söylemek gerek. 50 yıl boyunca ihtiyacı karşılamaya yetecek altyapı çalışmalarını bir yıla sığdırıp, yeni ek hizmet binası inşaatını ihale eden Valimiz gelecekte kentimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması İçin uzun vadeli planlar yaparak bunların bir çoğunu faaliyete sokmuştur. Devletimizin imkanları ile yerel imkanlar birleştirip büyük projelere imza atan ve imza atmaya devama eden valimizi bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. 
Hoşçakalın…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1253 gün önce
1879 gün önce
2109 gün önce
2310 gün önce
2490 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=