Lütfen bekleyin..


Nimet DAL

Vefatının 1. yıldönümünde Ahmet Dinç’i Anıyoruz..!

01 Ocak 2019, 21:07

Bir yıl önce iş ziyareti için gittiği Kamerun’da elim bir trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden hayırsever İş Adamı H. Ahmet Dinç, vefatının 1. yıl dönümünde binlerce kişinin katılımıyla anıldı.
Ahmet Dinç’in vefatının 1. yıldönümünde ailesi tarafından Salon Diva’da mevlidi şerif düzenlendi. 


Büyük ilgi gören anma etkinliğine Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, belediye başkanları, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, iş adamları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merhum Ahmet Dinç’in yakınları konukları tek tek kapıda karşılarken merhum Ahmet Dinç anısına Mevlidi Şerif okundu. Dinç ailesinin bütün fertleri Batman’da Mevlidi şerif’te bir araya gelirken, çok sayıda din görevlisi, kanaat önderi, bürokrat ve misafirde Batman’da düzenlenen mevlid etkinliğine katıldılar.  
Konuklarla yakından ilgilenen Merhum Ahmet Dinç’in kardeşleri, Selman Dinç, İbrahim Dinç, Abdulhakim Dinç, Mehmet Dinç ve Emin Dinç misafirleri kapıda karşıladılar. Yoğun ilgi gören Mevlidi Şerif’te duygu dolu anlar yaşanırken, Batmanlılar Merhum Ahmet Dinç’e dua ettiler. 


DİNÇ AİLESİNDEN TEŞEKKÜR
Batman halkının yoğun ilgi gösterdiği Mevlidi şerif yemeğine katılan, kendilerini yalnız bırakmayan Başta Batman Valisi Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy başta olmak üzere tüm misafirlere, İl dışında Batman’a kadar gelerek bu günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlarına teşekkür eden Dinç ailesi Batman halkının yakın ilgisi ve temennileri için teşekkür ettiler.
Batman 7'den 77'ye İl protokolü başta olmak üzere STK'lar, Siyasiler, Batman dışından çok sayıda bürokrat ve tüm vatandaş grubundan binlerce Batman'lı Ahmet DİNÇ'in Mevlidi şerifine katıldılar. Gerçekten Batman halkının Merhum Ahmet Dinç’e karşı büyük bir sevgisi vardı. 
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Vefatının 1. yıldönümünü andığımız Hayırsever İş adamı Merhum Ahmet Dinç’i yaklaşık 25 yıldır tanırım. Gerek Batman’da ve gerekse de il dışında Merhum Ahmet Dinç’in bir çok yatırım başarısına şahit oldum. Bir çok kez bir araya geldik. Çok sevdiğim ve saydığım dosttan öte bir ağabeyimi kaybetmiş olmanın 1 yıl geçsede büyük bir üzüntüsü içindeyim..! 


DİNÇ AİLESİNİN KENTE KATKISI BÜYÜK
İlimizde yaklaşık 25 yıldır bir çok ticari alanda faaliyet gösteren Dinç Ailesi AVM, Gıda, Tekstil, Sağlık, İnşaat, Karayolu Asfalt ve petrol sektöründe bir çok başarıya imza atarak bir çok dar gelirli Batman'lıya istidam alanı açarak insanların hayır duasını aldı. Saygılı, mütevazi bir aile olan Dinç ailesi Batman'da insanların gönlünde yer edinmiştir. Batman'lılar kendilerine sahip çıkan insanlara vefa borcunu en iyi şekilde ödemesini bilmiştir. Buna da gözlerimizle görmüş olduk. Ahmet Dinç’in mevlidi şerifine binlerce kişi katıldı. 
Bugün Dinç ailesine bağlı Alış-veriş merkezleri, Tekstil, Center, Petrol, İnşaat ve sağlık alanlarında binlerce Batman’lı kardeşimiz ekmek yiyor.  Batman’da Alışveriş sektörüne atılan ilk iş adamı petrolcü Ahmet Dinç’ti. Bunu kimse inkar edemez. Kentte ilk toplu istihdam sağlayanda iş adamı Ahmet Dinç’ti. O dönemde OSB’de 100 işçi çalışırken, Worldmar AVM’de 300 işçi birden istihdam edildi. Batman’da kimse yatırım yapmazken, O Batman’da Alışveriş merkezi, Hastane, İnşaat, Karayolu asfalt, Petrolcülük, Tekstil, İnşaat alanında önemli bir hizmet sektöründe yer aldı. Yani kazandığını Batman’a harcadı. Batmanlı gençlerin istihdam edilmesi için elinden gelen çabayı gösterdi. Batman’da uzun dönemdir kalan ve uzun yıllardır basın sektöründe yer alan bir gazeteci olarak Dinç Ailesinin kente katkısını her zaman önemsemişimdir. Merhum Ahmet Dinç yaptığı modern tesislerle Batman′ın imajını olumlu yönde değiştirdi.


BATMANLILAR’DAN DİNÇ’E VEFA… 
Aslında kentte Batmanlılık bilincini yerleştiren insanda Merhum Ahmet Dinç’ti. Dinç’in kentteki yatırımlarından sonra yeni işyerleri ve iş istihdam odaklı yerler açılmaya başlandı.  
Batman’ın hayırsever iş adamı Ahmet Dinç ailesiyle ve yakınlarıyla birlikte faaliyet gösterdiği diğer sektörlerde de istikrarlı büyümeyi ilke edindi, sürekli vatandaşa aş, iş taleplerine cevap oldu. Dinç ailesine bağlı şirketlerde yaklaşık 3000’e yakın insan çalışıyor. Sadece Yaşam tekstilde 400’e yakın işçi çalışıyor. Dinç grupta yüzlerce Çalışan, Başkent Çankaya Hastanesinde 200’e yakın, Worldmarda bir o kadar çalışan var. Yine Yaşam Hastanesinde de yüzlerce genç, Bu dolaylı olarak ekonomik açıdan 10 bin insanı etkiliyor…
Dinç ailesinin dayanışması da örnek olarak gösteriliyor. Dinç Kardeşler bölgede örnek bir aile tablosu çiziyorlar. İbrahim Dinç, Abdulhakim Dinç, Selman Dinç ve Amcaoğlu ve aynı zamanda sürekli Ahmet Dinç’in yanında yer alan Mehmet Dinç’i unutmamak gerek. Ben öyle inanıyorum ki Merhum Ahmet Dinç’in ardından aileside aynı yolda yürümeye devam ediyor.  
Önceki gün Mevlidi şerif’te bir araya gelen binlerce kişi İş yaşamının yanı sıra Hayırseverliğiyle de ön planda yer alan Merhum Ahmet Dinç’e dualarını esirgemedi. 
Evet değerli okurlarım vefatının 1. yıldönümünde merhum iş adamı Ahmet Dinç’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun hacı Abe.
Seni unutmadık, özlemle, rahmetle ve minnetle anıyorum….

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1213 gün önce
1839 gün önce
2069 gün önce
2270 gün önce
2450 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=