Lütfen bekleyin..


İbrahim Eroğlu

Yeni Valimiz Hulusi Şahin

26 Ocak 2019, 22:22

Vali Şahin, 2004 Yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere Exeter Üniversitesi’ne “Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları” alanında master yapmak üzere gönderildi. “Local Education Authorities Under New Labour” adlı İngiliz Eğitim Sistemi üzerine hazırladığı yüksek lisans tezi Üniversite Senatosu tarafından “merit” (üstün başarı) derece ile kabul edilen Şahin, Batman’ımız için büyük bir şans. Umarım bu şansı değerlendiririz.
Ülkemizin hemen her bölgesini iyi tanıyan Şahin, Karaman-Kazım Karabekir, Trabzon-Arsin, Adıyaman Besni, Çorum Sungurlu, Ardahan- Çıldır, Kocaeli-Dilovası, İstanbul-Esenler ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra ilimize vali olarak atandı. 
Çok genç göründüğüne bakmayın yeni valimizin 25 yıllık devlet tecrübesi var. Kaymakam olarak ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan Şahin, valilik görevi ile ilk kez ilimizde tanışsa da mülki idare tecrübesiyle kısa zamanda uyum sağladı ve halkla çabuk kaynaştı. 
Uzun yıllar edindiği devlet tecrübesiyle ilimizde çok iyi işlere ve hayırlı hizmetlere imza atmaya hazır sayın valimiz Hulusi Şahin, kısa zamanda olumlu ve pozitif bir izlenim bıraktı.
27 Ekim 2018’de Batman’a vali olarak atanan vali Şahin, yaklaşık 4 aydır ilimizde görev yapıyor. Kısa sürede tüm resmi ve özel kurumları gezerek sorunları yerinde gördü, bilgi aldı ve süratle çözmeye başladı.
Batman halkı çalışmayı seven, dinamik ve tecrübeli validen çok umutlu. İlimizin birikmiş sorunlarını tek tek ele alıp inşallah halkla birlikte çözecek umudu herkeste var.
Bir ilin mülki amirini hizmet etmekten alıkoyan ve enerjisini bitiren olumsuz durumlardan çok rahatsız olduğunu gördüm; Bürokratik engeller, kısır çekişmeler , gereksiz şikayetler, kişisel istekler gibi.
Batman’ın sorunlarını Sayın valimiz çok iyi bildiği için ayrıca buradan yazmaya gerek duymuyorum.


KÜÇÜK AMERİKA’DA VALİLERİN İŞİ ÇOK ZOR…
Batman 400 nüfuslu bir köyden 500 bine yaklaşan bir nüfusa hızla ulaşan ender illerden biri. Nüfusun hepsi dışarıdan gelip yerleşenlerden oluşuyor. Kimse Batmanlıyım demiyor. Kimse sorsanız Vanlı, Mardinli, Samsunlu, Siirtli, Elazığlı, Diyarbakırlı, Yozgatlı, Hataylıyım der geçer. Batmanlı olma ve Batman’ı benimseme kültürü yok. 
Tıpkı Amerika gibi ; Yirmi daireli bir apartmanda her ilden vatandaş görmek mümkün.
Bu nedenle başta futbol takımı sahipsiz ve ilin birikmiş onlarca sorunlarını da  kimse sahiplenmiyor. Herkes günü birlik yaşama derdinde. Kimse “önce Batman” demiyor. Herkes günü kurtarma derdinde.
Hal böyle olunca vatandaşa hizmet etmek isteyen mülki amirlerin de enerjisi gereksiz yerlere harcanıyor. 
Ama yeni gelen valimiz sayın Şahin, her şeyin farkında ve kısır çekişmelere ayıracak zamanı yok. O, sorunların çözümü için erkenden çalışmaya koyulmuş. Bize düşen ona yardımcı olmak.
“Bürokratik engeller ve  kısır çekişmelere” rağmen dinamik ve pozitif valimizin başarılı olacağına inanıyorum.
Bu duygularla “Milletin hakimi değil, hadimi olmak için yol çıkan “ tüm idarecilere ve sayın valimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.
İbrahim EROĞLU
EĞİTİMCİ YAZAR

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1542 gün önce
2476 gün önce
2648 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=