Lütfen bekleyin..


İbrahim Eroğlu

Ak Parti’de Nöbet Değişimleri ve Güneştekin

15 Ekim 2017, 20:43

Batman Ak Parti’de dün bir nöbet değişimi daha yaşandı. Batman’da bayrağı teslim almak Murat Güneştekin’e nasip oldu. Sayın başkanı yeni görevinden dolayı kutlarız, hayırlı hizmetlerde bulunmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz. 
Sayın başkan çok zor bir dönemde göreve geldi işi gerçekten çok zor. Belediye seçimleri, 2019 başkanlık seçimi ve halkı yeniden kazanmanın zorlukları ortada. Bir de üstüne Ortadoğu’daki durumu da eklersek zorlu günler bekliyor sayın Güneştekin’i.


“ihtiyacı olan bir vatandaş, partiye gidersem mutlaka ilgilenirler bana yardımcı olurlar, Ak Parti’de insana değer verilir” algısı bir an önce yaratılmalı ve gelen vatandaşla ciddi olarak ilgilenen donanımlı bir danışma ve enformasyon bürosu kurulmalı. Bunun için işsiz gezen yüzlerce sosyoloji , Halkla İlişkiler ve siyasal mezunu gençlerimizden yararlanılabilir diye düşünüyorum. 


Partiyi tekrar toparlamak, yeni yönetimi seçmek, liyakat ve ehil insanları bulup iyi bir ekip oluşturmak, her kesimden her düşünceden insanı kazanmak için yepyeni bir başlangıç yapmak, 
Batman’ımıza gerçekten hizmet etmek, şu ya da bu şekilde küskün kalan partilileri yeniden kazanmak, dava bilinciyle çalışmak, partiyi “Anap’laşan müteahhitler ve zenginler partisi” görüntüsünden kurtarmak, basın ve halkla iyi ilişkiler kurmak, Ak Parti’nin en az oy aldığı kesim olan gençlere bir şekilde ulaşmak ve gençliği kazanmak, 


partiyle gönül bağı olan herkesi yeniden kucaklamak, Kadın ve Gençlik kollarını yeniden yapılandırmak, sadece seçim zamanları değil, her fırsatta billbordları kullanarak partinin misyonunu halka anlatmak, Vali, emniyet ,Jandarma ve STK’lar ile işbirliği yaparak uyuşturucu ve gasp terörü ile savaşmak, sokakları huzurlu bir Batman için siyasetin ve iktidarın tüm gücünü samimiyetle kullanmak…. 


İşte tüm bunlar yeni başkanı bekliyor. Baştan beri söyledim gerçekten Murat Bey’in işi zor. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Ama iyi bir ekiple ve samimiyetle eminim tüm bunların üstesinden gelecektir. 
1994 seçimlerinde  sayın cumhurbaşkanımız İstanbul belediye başkanı olduğu zaman tam bir enkaz devralmıştı ama ; iyi bir ekiple kısa zamanda başarılı oldu, halkın gönlünde yer buldu ve İstanbul’a büyük hizmetler yaptı. Halk da onu başbakan ve cumhurbaşkanı yaparak ödüllendirdi.Bu millet kendisine hizmet yapan samimi siyasetçileri asla unutmaz. 


Umarım sayın Güneştekin de hayırlı hizmetlerle halkın gönlünde taht kurar ve çok daha büyük makamlara gelir. Onu yakından tanıyan biri olarak samimiyetine inanıyor ve çok başarılı olacağını hissediyorum. 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde il başkanları toplantısında şöyle konuşmuştu; 


“Son seçimlerden ders çıkarmazsak işimiz çok zor;  Bazı teşkilatlarımızda metal yorgunluğu tespit ettiğimiz doğrudur. Yeni bir çalışmayla atalet gördüğümüz arkadaşlarımızın daha üretken arkadaşlarımızla nöbet değişmesini arzu ediyoruz.
 Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim şart olduğunu sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Geride kalan seçimlerden ders çıkarmazsak 2019'da işimiz zor demektir. Değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerini getirmektir. “
Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşleri doğrultusunda yapılan bu değişim bence olumludur ve inşallah hayırlı hizmetlere vesile olacaktır.
Bu saatten sonra dün unutularak, yepyeni bir başlangıç yapılmalı; eski yeni demeden herkes el ele Batman’ımız için çalışmalı. Bölgemiz ve ülkemiz için herkes elini taşın altına koymalı. 
Türkiye , Ortadoğu’daki mazlumların ve ümmetin ayakta kalan son kalesidir. Meseleye partiler üstü bakıp Allah rızası için gece gündüz çalışmak hepimizin görevi olmalıdır diyorum.
Allaha emanet olun. 
16 ekim 2017 
İbrahim EROĞLU
Eğitimci Gazeteci Yazar 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1542 gün önce
2476 gün önce
2648 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=