Lütfen bekleyin..


Filiz AKÜZÜM

Diyarbakır'da bir kadın olarak genel cerrahi uzmanı olmak

14 Şubat 2020, 17:29

Teknoloji ve tıptaki ilerlemeler dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda doğal olarak   etkisini hissetirdi. 90'lı yıllardaki mağduriyetler,hastane kuyrukları,yanlış,tedavi yöntemleri,aylarca MR,tomografi kuyruğu,doktor ve sağlık ekipmanlarının, tersizliği,yeşil kart vs. gibi bir çok sorun devletin izlemiş olduğu sağlık politikalaru sayesinde başarılı bir şekilde bertaraf edildi.

Artık hastaneler daha donanımlı,hasta odaları daha konforlu,eczanelerdeki ilaç kuyrukları çok şükür ki tarihe karıştı.Bu sevindirici gelişmelere binanen eğitim sektöründeki ilerlemelerin,MEB destekli "haydi kızlar okula,baba beni okula yolla" kampanyaları,taşımalı eğitim,okullara ücretsiz kitap dağıtımı ve kitap kırtasiye yardımları sayesinde daha çok kız çocuğumuz okuma,meslek edinme,çalışma hayatına katılma imkanı elde etmiş oldu.

kadınlarımızın sosyal yaşamın her alanında görev alması gerek toplum gerekse bireyler için çok önem arz etmektedir.
Geçenlerde özel bir hastanede Cerrahi bir operasyon geçirdim.Diyarbakır'da rahatsızlığımla ilgili doktor listelerini incelerken.Gözüme ilk defa bir isim takıldı.Beni hem hayrete düşüren hem de sevindiren şey ise Türkiye'de bir kadın olarak Genel Cerrahi dalında nadir olarak karşılaşabileceğimiz bir hemcinsime rastlamış olmamdı. Ve tabi kendisinden randevu talep ettikten sonra  tanışma imkanımız da oldu.

Genel Cerrahi Uzmanı olmak her babayiğidin harcı olmamakla beraber sevgili Gül Apaydın'ın çok genç olması bu konudaki cesareti,tecrübesi,başarısı,güler yüzü,işine aşkla bağlı oluşu,hastalarıyla birebir hatta mesai dışında bile ilgilenmesi takdire şayandı.kendisini tanımakla son derece çok mutlu oldum ve bundan sonraki süreçte birçok genç kızımız için hem örnek bir şahsiyet olacağı hem de Ülkemize de önemli katkılar sunacağı kanaatindeyim.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=