Lütfen bekleyin..


Halil CANDAN

”ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKALIM”

13 Aralık 2019, 15:07

Uzun zamandır gözüme çarpan bir konuyu dile getirmek istiyorum.

Buz gibi havalara rağmen her köşe başında kimi elinde mendiliyle, kimi elinde tartı, kimi ise çöplerde karton toplayan ve elinde müzik aletleriyle küçük çocuklar karşımıza çıkıyorlar. İnanın bazı havalarda bizler dahi dışarı çıkmaktan korkuyorken bu çocukların bu saatlerde dışarıda olmaları her yönü ile bizleri derinden üzmesi gerekir.
Her köşe başında o soğuk havalara aldırış etmeden beklemeleri kafamızda acabalara neden oluyor?
Bu çocukların aileleri nerede? Böyle soğuk havalarda sıcak yataklarında olmaları gerekirken ne işleri var dışarıda? Derslerini yapıp ödevleri ile ilgilenmesi gerekirken gecenin geç saatlerine kadar dışarda dilendirilmeleri hangi vicdana sığar? Bizim geleceğimiz olan çocuklarımız yeri sokaklar değil okullardır. Ama maalesef sokaklarda yüzlerce çocuk var ve hepsi de dilendiriliyorlar. Bu durum beni derinden üzüyor. Sokaklarda büyüyen çocuklarımız kötü alışkanlıklara ve de en kötüsü suça meyilli oluyorlar. Peki bu durum ailelerini hiç mi ilgilendirmiyor? Bu çocukların anneleri babaları nerede? Belki bazıları bu durumagöz yumuyor yada bu durumlardan faydalanıyor olabilir. Neden peki bu çocuklara bu eziyeti çektiriliyor? Onların vicdanları hiç mi sızlamıyor? Eğer vicdanları sızlasalar buna müsaade etmemeleri lazım. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve bizim geleceğimiz sokaklarda değil okullarda eğitim görerek ilerlemelidir.
Çocuklarımız sokaklarda büyüdüğü zaman maalesef önce sigara sonra uyuşturucuya bulaşıyor. Bazı park bahçeler ve de mekruh harabe yerlerinde bu tür manzaralarla karşılaşıyoruz. Bu durumlar vicdanımızı sızlatıyor. Bizim ve güzel ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklar hakkında çok güzel sözü vardır: ”Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir. Bugün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” demiştir.
Hadiste ( Ebu davud icare) 83) ”Sana iyi davranmaları senin çocukların üzerindeki hakkındır. Aynı şekilde çocuklar arasında adil davranman da onların senin üzerindeki hakkıdır” buyurmuştur.
Başka yazılarımda görüşmek üzere…
Saygılarımla…
Halil CANDAN

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=