Lütfen bekleyin..



Öğrencilerin sokaktan aldığı kediler okulun maskotu oldu

06 Şubat 2020, 16:45 - Okunma: 5470

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için hayvan sahiplenme çağrısına okullardan olumlu dönüşler gelmeye devam ediyor.Bakan Selçuk sosyal medya sayfasında, çocuklara hayvan sevgisi aşılanabilmesi için okullarda hayvan beslenebileceğine dönük çağrı yaptı. Bakan’ın çağrısı, Batman’da hayat bulmaya devam ediyor.

Batman da öğrencilerin okul bahçesinde bulup sahiplendiği, bakımı ve beslenmesi tamamen öğrencilerin sorumluluğunda olan "Boncuk ve Badem " isimli kediler derslere de girmeye başladı.

Batman Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri okulun bahçesinde gördükleri ve "Boncuk ve Badem" adını verdikleri sokak kedilerinin bakımını üstlenmek için öğretmenlerden yardım istedi.

Okul idaresinin bu fikre olumlu cevap vermesiyle bakımı ve beslenmesi tamamen öğrencilerin sorumluluğunda olan kediler, zamanla onlarla da derslere girmeye başladı. Böylelikle öğrencilere hem hayvan sevgisi aşılandı hem de korkularını yenme fırsatı verildi.

Teneffüslerde öğrencilerle oyunlar oynayan, zaman zaman da sınıfları gezerek ders dinleyen Boncuk ve Badem uyumu ve sakinliği ile hayvan korkusu olan çocukların bu korkuyu aşmasına da sebep oluyor.

Kısa sürede öğrencilerin ve öğretmenlerin neşe kaynağı Boncuk ve Badem okulun da maskotu oldu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=