Lütfen bekleyin..



350 Muhtara Hizmet İçi Eğitim

15 Ocak 2020, 12:03 - Okunma: 612

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın yararlanıcı ve yürütücüsü olduğu “Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi Projesi“ kapsamında İlimizde görev yapan 350 mahalle ve köy muhtarına yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl’deki tüm köy ve mahalle muhtarlarının eğitimden geçirilmesi

 hedeflenen program kapsamında İlimizde de Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim programına; Vali Yardımcısı Ramazan FANİ, İdare ve Denetim Müdürü Emin KESKİN, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bekir ŞENTÜRK, İl  Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet DEMİR, PTT Başmüdürü Yılmaz ALTUNÇ ile ilimizde görev yapan mahalle ve köy muhtarları katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali Yardımcısı Ramazan FANİ, “Türkiye’nin Yönetim Yapısı ve Muhtarlık Müessesesi” başlıklı bir sunum yaptı. 

 Konuşmasında muhtarlığın bir yerel yönetim kurumu, muhtarların da seçimle iş başına gelen, ve halkla iç içe görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı FANİ; “Muhtarlarımızın kamu görevi ifa etmeleri nedeniyle kanunlardan ve diğer mevzuattan kaynaklanan bir takım görev ve yetkileri bulunmaktadır. Muhtarlar olarak görevlerinizi en etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeniz, bu görev ve yetkilerin bilinmesine bağlıdır.

Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti idari teşkilatı, devletin yönetim yapısı ve mevzuatın muhtarlara vermiş olduğu görevlere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı FANİ,  “19 Ekim 1829 tarihinde II. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan muhtarlık müessesesi yaklaşık 200 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesesi, Türk demokrasi tarihi açısından önemi büyük zira, Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihimiz açısında da bir temel oluşturuyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, muhtarlık müessesesi Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir“ diye konuştu. 

Sunumun ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Emin KESKİN tarafından “Muhtarlık Bilgi Sistemi ve Adli Tebligat” konusunda muhtarlara hizmet içi eğitim verildi.    

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=