Lütfen bekleyin..



Dünya hastanesinde ilk kornea nakli gerçekleştirildi

28 Ekim 2019, 06:18 - Okunma: 2166

Batman'ın başarılı özel sağlık kurumları arasında yer alan Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp branşındaki cerrahi ameliyat başarısına Batman'da ilk kez kornea göz nakli yaparak büyük bir başarıya daha imza attı.Batmanda ilk olarak gerçekleştirilen başarılı kornea nakli ameliyatı sonrası

 Op. Dr. Yalçın İŞCAN şunları söyledi."72 yaşındaki Koçer Çelik isimli hasta sol gözde korneada enfeksiyona bağlı yarası olan hastanın gözü delinmek üzereyken kliniğimize başvurdu. Acil kornea nakli planlanarak GATA Göz bankasından kornea temin edildi. Son derece nitelikli bir işlem olan, Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan Kornea Nakli işlemini Batman’da ve merkezimizde başlattık. Kornea Nakli gözün en ön kısmındaki bozulmuş olan şeffaf tabakanın kadavradan alınan sağlıklı kornea ile değiştirilmesi operasyonudur. Op.Dr. Yalçın İŞCAN; “Op. Dr. Mehmet Taş ile birlikte bugün ilk hastamıza nakil işlemini başarıyla yaptık. Meslek hayatımdaki en özel günlerimden birini yaşadım. Doğup büyüdüğüm şehir olan Batman'a bu hizmeti getirmiş olmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Değerli Hastane Yönetimimize ve ekip arkadaşlarıma çok kıymetli katkı ve emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=