Lütfen bekleyin..



BÖLGE HASTANESİNDE ‘İNTİHARI ÖNLEME’ KONULU EĞİTİM

25 Eylül 2019, 12:30 - Okunma: 655

Batman Bölge Devlet Hastanesinde ‘İntiharları önleme’ konulu eğitim düzenlendi. Hastane personeline verilen eğitim Uzm.Psikolog Doğan Büyüktaş tarafından verildi.Güçlü ilişkiler bizi hayata bağlarUzm.Psk.Doğan Büyüktaş, “İntihar, kişinin istemli şekilde kendisinin ölümüne yol açma eylemi olarak tanımlanabilir. İntihar vakalarına

bakıldığında intihar vakalarının %90’ınına psikolojik hastalıklar (Depresyon, Bipolar Bozukluk, Şizofreni, Alkolizim) eşlik etmektedir. İntihar vakalarının azaltılması için ise işte bu bahsi edilen psikolojik sorunların tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla toplumda psikolojik sorunlu bireylerin belirlenmesi, erken tanı amacıyla uygun sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi ve riskli bireylerin gerekli ruh sağlığı hizmetinden faydalanması sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, psikolojik sağlık da en az fiziksel sağlık kadar önemlidir. Beden sağlığı ve ruh sağlığı bir bütün olarak ele alınmalıdır. Ne kadar sağlıklı bir bünyeye sahip olursanız olun, sağlıklı bir psikolojiye sahip değilseniz biyolojik sağlığınızın tek başına herhangi bir anlamı yoktur. Psikolojik desteğe ihtiyacı olan bireyleri uygun sağlık kuruluşlara yönlendirmek, gerekli ruh sağlığı hizmetinden faydalandırmaya çalışmak gerekir. İntiharın işaretlerini tanırsak, intihar ile ilgili doğru bilgilere sahip olursak çevremizde intihar riski olan kişileri erken dönemde fark edebilir ve onlara destek olabiliriz. Güçlü ilişkiler bizi hayata bağlar. İntihar riski olduğunu düşündüğünüz bir yakınınız varsa elinizi uzatın ve hayatını kurtarın” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=