Lütfen bekleyin..



Gülüş tasarımı nedir?

17 Eylül 2019, 19:11 - Okunma: 1135

Gülüş, bir kişinin yüzündeki ifadenin en önemli göstergelerinden biridir. İnsanın ruh halini yansıtan bu ifade, gülüş tasarımı ile birlikte çok daha iyi bir duruma geliyor. Peki, gülüş tasarım nasıl yapılır, aslında gülüş tasarımı nedir?

Gülüş, bir kişinin yüzündeki ifadenin en önemli göstergelerinden biridir. İnsanın ruh halini yansıtan bu ifade, gülüş tasarımı ile birlikte çok daha iyi bir duruma geliyor. Peki, gülüş tasarım nasıl yapılır, aslında gülüş tasarımı nedir?

Estetik diş hekimliğinin en önemli ayaklarından biri olan gülüş tasarımı, kişinin dudakları ve dişlerini estetik açıdan o kişiye yakışır bir hale getiren uygulamadır. 

 Farklı sebeplerden dolayı ağız yapısından memnun olmayan kişiler, görüntüsü bozuk duran dişler ve diş etleri sonrasında kişinin arzu ve istekleri göz önünde bulundurularak yepyeni bir gülüşe sahip olabiliyor. Operasyon öncesi hastanın istekleri kadar dikkate alınan bir diğer konu ise tabii ki kişinin yüz ve ağız yapısıdır. İki noktanın birbirine bağlanması ile bireye en doğal ve yakışan gülüş estetiği yapılır.

GÜLÜŞ TASARIMI NASIL YAPILIR?

Birçok uygulamanın bir arada yapıldığı gülüş tasarımı operasyonunda, her kişiye ayrı özel bir yol izlenir. Hastanın yaşı, cinsiyeti, yüz ve ağız yapısı, beklentileri göz önünde bulundurulur. İlk olarak varolan çürük dişlerden kurtulunur, varsa diş eti rahatsızlıkları tedavi edilir. Diş temizleme işleminden sonra ise hastanın gereksinimlerine göre bir yol haritası izlenir. Çoğunlukla bundan sonraki aşamalar; gingivektomi ismi ile bilinen diş eti estetiği girişimleri, diş beyazlatma (bleaching) teknikleri, diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamalarıyla giderilmesi, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedaviler (tel tedavisi) olarak devam eder.

Gülüş estetiği operasyonunda elde edilmek istenen asıl görüntü, diş yapısının ve sıralamasının düzgün bir şekilde olmasıdır. Bu tabloya göre üst dişlerin ön planda olması, lekesiz ve diş eti ile dişlerin uyumlu görünmesi önemlidir. Uygulama sonrasında hastanın işlemlerden memnuniyeti ilk aşama olarak görülür. Öncesinde her istediğini anlatan birey, doktorun yapacağı uygulamaları işlem öncesinde tek tek öğrenmiş olmalıdır. Yapılan tasarım doğrultusunda uygulanan gülüş tasarımı, operasyon sonrası hastanın beğenisine sunulur. Gülüş tasarımındaki en önemli nokta; dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, diş eti özellikleri ile dudak ve diş uyumudur.

GÜLÜŞ TASARIMI NE KADAR SÜRER?

Gülüş tasarımı operasyonları kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 2-15 gün kadar sürmektedir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=