Lütfen bekleyin..



Mikrocerrahi ile sağlığına kavuştu

15 Eylül 2019, 15:31 - Okunma: 2090

Iraktan gelerek Özel Batman Dünya Hastanesinde tedavi olan Klippel Feil Sendromlu Sardar Sareed Yaseen Ismael isimli hasta, mikro cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Kasımoğlu, “Yapılan tetkiklerde hastamızda Klippel Feil sendromu tespit edildi. Bu sendromun özelliklerinden biri de boyun

kemiklerinin birleşik ve eğri olmasıdır.

Bu durum zemininde gelişen boyun fıtığı aşırı derecede ilerleyerek beyinden gelen ve boyundan geçerek kollarımızın, bacaklarımızın uyarılmasını sağlayan sinirleri aşırı derecede sıkıştırabilmektedir. Ve bu sıkışmaya bağlı olarak ağrı ve kas gücünde azalma görülmektedir. Hastamızın ameliyatı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Tüm ağrıları geçerek kolundaki gücü tekrar geri dönen hastamızın ertesi gün taburculuğunu planladık. Irak’a dönmesinin bu kadar erken olabileceğini tahmin edemeyen hastamızın kendi isteği üzerine kendisini bir gün daha misafir ettik ve ameliyat sonrası 2. gününde şifa ile ülkesine uğurladık. Mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri ameliyatlar ile hastalarımızın ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı olup aynı zamanda hasta konforu da arttırılabilmektedir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=