Lütfen bekleyin..



STK'lardan LGS değerlendirmesi

04 Temmuz 2019, 17:51 - Okunma: 1434

Yedi Hilal Derneği Batman Şubesi’nin organizasyonuyla bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları ve dernekler Batman’ın LGS’de 72. Sırada yer almasının yanı sıra eğitim- öğretimde görülen bazı eksiklikler ve çözüm önerileriyle ilgili ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşısı,

 ÖNDER binasınin alt katında bulunan Yedi Hilal Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Yedi Hilal Derneği Batman Şube Başkanı Ahmet Başaran ve diğer oluşumların temsilci ve üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Uluslararası Sağlık Eşitliği (USED) Derneği Genel Başkanı  Osman Bağaç, Eğitim açısından Batman ilinin başarı seviyesinin Türkiye ortalamasının çok altlarında olmasının en ciddi sorun olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ En son LGS sonuçlarına göre Batman’ın 72. Sırada yer alması hak etmediğimiz bir sıralama olmuştur. Daha da vahimi 2018 yılındaki sıralamamız 59 iken bu yıl 13 sıra daha gerileyerek 72. Olmamız Batman Kamuoyunu derinden üzmüştür. İlimizdeki okullarda verilen bunca kurslara rağmen eğitimdeki başarımızın bu seviyede olması düşündürücüdür.  Bu durum bizi ve eğitime gönül veren değerli dostlarımızı derinden etkilemektedir. Bu konuda önümüzdeki yıl için gerekli tedbirlerin alınması “ BAŞARI ODAKLI ÇALIŞMALAR” a hız verilmesi, etkili kararlar alınması ve ivedilikle bu kararların uygulamaya konulması gerekmektedir. Öğrencilerimizin ahlak ve maneviyat alanındaki yetersizlikleri ve okullardaki seçmeli derslerin seçimindeki keyfi uygulamalar; bu bağlamda öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağlayacak Kuran-ı Kerim, Siyer, Arapça gibi derslerin- öğrenci ve velilerin seçmesine karşın – okullarımızın çoğunda seçilmesi bu konudaki eksikliği arttırmaktadır”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=