Lütfen bekleyin..



‘Sandıktan çıkana herkes saygı duymalı’

28 Mart 2019, 18:30 - Okunma: 2083

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, 31 Mart yeril seçimleri öncesi tüm siyasi parti ve adaylara seslenerek, halkın iradesine ve sandıktan çıkan sonuçlara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Seçim sonrası Batman’da barışın, kardeşliğin, demokrasinin ve halkın üstünlüğünün önemli olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Çelik, herkesin hür iradesiyle gönlünden geçene oy vermesi gerektiğini belirtti.

“KAYYUMLAR DOĞRU DEĞİL”
1 Nisan sabahında sandıktan çıkan sonuçlara göre, halkın iradesine saygı gösterilmesini gerektiğini belirten İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Kayyumlar bu halkın iradesi ve ideolojine vurulmuş bir darbedir. Kentleri halklar kendileri yönetmeli. Kayyum dedikoduları halkı olduğu gibi bizleri de rahatsız etmeye başladı.” Diye konuştu. 
“OKUL VE SINIF KAPILAR KAPANAMAZ”
Her seçim sonrası Okullardaki dış kapıların ve sandık bulunan sınıfların kapılarının kapandığına dikkat çeken İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Seçim işlemleri bittikten sonra her vatandaş oy kullandığı sandıkta sayım işlemini takip edebilir. Okulların iç ve dış kapıları mutlaka açık olmalı halkın görebileceği şekilde oylar sayılmalıdır. Bu kanundur ve kesinlikle kapalı kapılar arkasında sayım yapılamaz. Bu suçtur ve yanlıştır. Güvenlik güçleri sandık bölgelerinden uzak durmalıdır. 31 Mart seçimlerinin şeffaf ve demokratik olmasını diliyorum.” diye konuştu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=