Lütfen bekleyin..



NVI Vatandaşlık İşlemleri

26 Mart 2019, 09:37 - Okunma: 1244

Günümüzde birçok kişi tarafından en fazla merak duyulan konular arasında vatandaşlık başvurusu sonrası başvuru sonuçlarının nasıl öğrenilebileceği konusu geliyor. Bu kapsamda başvuru sonuçlarının nasıl öğrenileceğini araştıranlar için iki farklı yol bulunuyor. İlki nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü iken ikinci yol ise online sistem üzerinden nvi sitesini ziyaret ederek sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Günümüzde birçok kişi tarafından en fazla merak duyulan konular arasında vatandaşlık başvurusu sonrası başvuru sonuçlarının nasıl öğrenilebileceği konusu geliyor. Bu kapsamda başvuru sonuçlarının nasıl öğrenileceğini araştıranlar için iki farklı yol bulunuyor. İlki nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü iken ikinci yol ise online sistem üzerinden nvi sitesini ziyaret ederek sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Vatandaşlık Başvurusu Sonuçlarını Takip Etme

Gerçekleştirilen vatandaşlık başvurularının sonuçlandırılması ve ilan edilmesi 6 ila 3 yıl gibi bir süre zarfında başvuru belirleme sürecine tekabül eder. Bu süre zarfında açıklanacak olan vatandaşlık başvuru sonuçlarının izlenmesi ve kontrolü ise Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nü incelemeye devam edin. Vatandaşlık başvuru reddi için vatandaşlık avukatı arıyorsanız  eğer sizlere Develioğlu Hukuk’u önerebiliriz. Büronun sunmuş olduğu vatandaşlık sorgulama hizmeti üzerinden kullanıcı ve şifre girilerek sorgulama ekranı üzerinden takip işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Kullanıcı adı ve şifrenin unutulması veya yanlış girilmesi halinde şifremi unuttum alanından devam edebilirsiniz.

Vatandaşlık Başvuru İşlemleri Süreci

Vatandaşlık başvurusunda bulunacaksanız öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'ne müracaat etmeniz gerekir. Vatandaşlık sorgulama işlemleri için de nvi.gov.tr web adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Başvuru esnasında istenen belge ve evraklar eksiksiz bir şekilde düzenlenmelidir. Sizden istenen evrak ve belgeleri titiz ve eksiksiz bir şekilde dosyalamanız vatandaşlık başvuru sürecinizin ilerlemesi ve olumlu sonuçlanması için önemlidir.

Bu işlemleri yaptığınız taktirde başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru tebliğ tarihinden sonra başvuru sonuçlarını ise Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden ya da www.nvi.gov.tr web adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Vatandaşlık Başvuru Sonuçlanma Durumları

Vatandaşlık başvurusu sonuçları Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'ne bağlı hukuk büroları ile işbirliği yaparak vatandaşlık başvuru sonuçları izleme sistemleri üzerinden takip edilebilir. Sorgulama yapılırken üç farklı sonuçla karşılaşılabilir. Bunlar başvurunuzun reddi, başvurunuzun kabulü veya yapılacak olan herhangi bir işlemin bulunmadığı şeklindeki cevapları kapsar. Belirtilen durumlardan herhangi biriyle karşılaşmanız halinde ise ikamet etmekte olduğunuz adrese Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden bir tebliğ mektubu gönderilir. Bu gibi durumlarda, örneğin başvurunuzun reddi gibi sonuçlarda ne yapacağınız konusunda bilgi sahibi olabilmeniz önemlidir.

Başvurunuza ilişkin verilen kararlara itiraz etme hakkınız bulunduğu gibi başvuru sonrasında beklemediğiniz bir durumla karşılaştığınızda 60 gün içinde itiraz edebilir, iptal davası açabilirsiniz. Gerçekleştireceğiniz başvuru reddi davaları için Develioğlu Hukuk Bürosu'nu tercih edebilir, büro işbirliği ile işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=