Lütfen bekleyin..



Ortadoğu Koleji Gazeteciler Bayramı'nı Kutladı

21 Ekim 2018, 15:30 - Okunma: 1201

Özel Batman Ortadoğu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tüzün, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutladı.Özel Batman Ortadoğu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tüzün, yaptığı açıklamada; 21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarıldığını belirterek,

21 Ekimin ’Gazeteciler Basın Bayramı’ olarak kutlandığını kaydetti. Tüzün: “Osmanlı İmparatorluğu Devleti’nin ilk yayın organı 1 Kasım 1783’te ‘Takvim-i Vekayi’ yayına başladı. Daha sonra adı ‘Ceride-i Resmiye’ ve daha sonra da ‘Resmi Gazete’ oldu. 21 Ekim 1860’da ise Tercüman-ı Ahvâl gazetesi yayın hayatına girdi. Agâh Efendi’nin, İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basınınca da benimsenmiş olup Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı” dedi.
“Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir” diyen Tüzün, sözlerini şöyle tamamladı: “Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=