Lütfen bekleyin..



‘Anadilde eğitim bir haktır’

16 Eylül 2018, 15:22 - Okunma: 1696

Eğitim Sen Batman Şubesi, bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle basın açıklaması yaparak, anadilde eğitim hakkının verilmesini istedi. Yapılan basın açıklaması şöyle “2018/2019 Eğitim öğretim yılı 17 eylül Pazartesi günü başlıyor.

Öğretmen açığının bulunduğu, derslik sayısındaki eksiklerin ortadan kaldırılmamasından kaynaklı tekli eğitime geçilmediği, öğrencilerin anadilde eğitimin alma haklarının ellerinden alındığı bir dönemde kangrenleşmiş eğitim öğretim sorunlarıyla yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması uygulamaları artarak devam etmektedir. Bu durum iktidar ve MEB açısından büyük bir övünç kaynağı olarak görülürken, eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamayan, eğitimin giderek paralı hale gelmesi nedeniyle okul dışına itilen çocukların sayısının artmasına neden olmakta ve toplum içindeki sınıfsal çelişkileri daha da belirgin hale getirmektedir. 

‘TEKLİ EĞİTİME GEÇİLMELİ’
Batman’da okul ve derslik sayısı öğrenci sayısına paralel ve ihtiyaca yanıt veren düzeyde değildir. Okullarda ikili eğitim, birleştirilmiş sınıf ve taşımalı eğitim uygulamaları sürmektedir. Kalabalık sınıflarda eğitim hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından önemli bir sorundur. Okulların fiziki yapı ve donanım açısından yaşadığı eksiklikler sağlıklı bir eğitim hizmetinin verilmesini güçleştiren önemli bir unsurdur. Kayıt dönemlerinde velilere çıkartılan ek mali giderler bağış adı altında okul aile birliği hesaplarına yatırtılan (zorunlu bağış) paraları kamusal eğitimin parasız olduğu gerçekliğini ortadan kaldırmaktadır. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=