Lütfen bekleyin..



Basut Okullarından Mersin'e Dev Eğitim Yatırımı

01 Ağustos 2018, 19:05 - Okunma: 11854

Batman'In sevilen iş adamlarından ve kentin ilk özel okulunu kazandıran iş adamı mehmet Basut ve oğlu genç başarılı iş adamı Günay Basut Türkiye'nin en büyük okulunu Mersin'e kazadırdılar 2 yıl önce Mersin'de Özel Basut Kolejini kazandıran İş adamı Güay Basut Toroslar akbelen mahallesi gözne yolu üzeri Türkiye'nin en büyük okulunu hizmete açıyor.

180 DERSLİKLİ,  5 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OKUL
Genç ve baarılı iş adamı Günay Basut yeni Kolejin yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceğini ve 5000 öğrenci kapasitesinin olduğunu ifade etti.  22 Bin metrekare kapalı alan 12 bin 500 açık alan olan Özel Basut Koleji Türkiye'nin en büyük okullarından biri olacak. Toplam sınıf olarak 180 şubesi olan Mersin Basut Kolejinde 26 tane de laboratuvar var. Basut Okulları içinde Anaokulu, İlkokul, Orta Okul, Lise, Sağlık Meslek Lisesi  Anadolu Lisesi ve Organize Dışı Meslek Liseleri ve 2 adet kapalı Yüzme havuzu var. Atölyelerle birlikte bu okulda okuayacak olan öğrenci sayısı 5 bini bulacak. Modern teknoloji ile donatılan Basut Okullarında bahçeler ve oyun alanlarıda farklıdır. Lise öğrenci, ne ilk okul öğrencisini nede ortaokul öğrencisini göremeyecek. 


YENİ SEZONDA HİZMET VERECEK
Özel Basut Okulları sahibi ve Genel Müdürü İş adamı Günay Basut Gazetemize yaptığı açıklamada Mersin'de yatırımlarına devam edeceğini söyledi. 
İŞ ADAMI BASUT'TAN ÖRNEK EĞİTİM TESİSİ
İş adamı Günay Basut gazetemize yaptığı özel açıklamasında " Türkiye'nin en büyük okullarından birini Mersine kaazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Mersin'de 5 bin öğrenci kapasiteli bir okul açıyoruz. Mersin'de yaşayan Batmanlı hemşehrilerimiz ve Mersin halkından yoğun bir destek görüyoruz. Mersin'de en çok tercih edilen Özel okullar arasındayız.  Okulumuzda  Güreş, satranç, atletizm, masa tenisi ve her aktivite için mekanlar hazır. Buz patani pisti bile kuruyoruz. Ankara'da Eğitim camiasyla yaptığımız istişarelerde böyle bir okul Türkiye'de yok.

Örnek bir eğitim tesisi kazandırıyoruz. Silifke'de bir yer var. onunla da görüşmeerimiz başladı. Nasip olursa Silifkedeki eğitim tesisinide Basut Koleji olarak hizmete alacağız. Mersin'deki yeni eğitm tesisimizde sadece 500 personel istihdam olacak ve okul tam kapasite faaliyete girdiği zaman bu sayı 700'e ulaşabilecek. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
H.hakki bilim
2248 gün önce
Başarılar diliyorum köylüm
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=