Lütfen bekleyin..



1 MAYIS KUTLAMALARINDA BATMAN FARK YARATTI

02 Mayıs 2018, 18:48 - Okunma: 3514

Adana ilinde 81 ilden gelen Hak-İş / Hizmet – İş üyeleri ve vatandaşların katılım sağladığı, 1 Mayıs kutlamalarında Batman ekibi fark yarattı. Yüzlerce üyesiyle 1 Mayıs kutlamalarına katılım sağlayan Batman Hak-İş / Hizmet – İş Sendikası, en çok konuşulan illerin başında geldi.

BATMAN TAM KADRO

1 Mayıs kutlamalarına Batman Hak-İş / Hizmet – İş Sendikasına bağlı Engelli komitesi, Gençlik, Kültür ve Sanat ile Kadın Kolları Komitelerinin yanı sıra yüzlerce üye otobüslerle katılım sağladı. Tüm emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutlayan İl Başkanı Bünyamin Söğüt; “Batman olarak örgütlü mücadelemizin semeresini almaya başladık. Adana’da yüzlerce üyemiz ile birlikte katılım sağlayıp farkımızı ortaya koyduk. Bizleri yalnız bırakmayan ve işlerinden dolayı gelemeyen tüm üyelerimizden Allah razı osnu2 diye konuştu.

“1923’TEN BERİ RESMİ KURLANIYOR”

Türkiye’de 1923 tarihinden beri kutlandığının altını çizen Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt; “Bugün verilen mücadelenin karşılığının alındığı gündür. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramınız kutlu olsun. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul ediliyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiş, 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu. / BHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=