Lütfen bekleyin..



“Otizmli bireyler toplumun parçasıdır”

01 Nisan 2018, 18:49 - Okunma: 1432

2 Nisan ‘Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Otizmli bireylerin toplumun birer parçası olduğunu söyledi.

 Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmi bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacı ile 2 Nisan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini belirten İl Müdürü Halil Eren, vatandaşların dikkatini çekmek için Nisan ayının ilk haftası boyunca önemine değinilmesi gerektiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Otizm farkındalığını etkinliklerle otizmli çocuklara dikkat çekmeliyiz. Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilân edildi. Otizim Farkındalık Günü”nün amacı otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bir kez daha hatırlatmak ya da var olan farkındalığı arttırmak. Otizm, doğuştan gelen yada yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bir bozukluktur. Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle yada ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur; bu nedenle otizm spektrum bozukluğunu her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır.” diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=