Lütfen bekleyin..



Batman’ın İlk Kuru Fasulyecisi Gültepe’de Açıldı

26 Aralık 2017, 12:04 - Okunma: 1856

Batman’ın ilk kuru fasulyecisi Solin Kuru Fasulye, Gültepe mahallesi, Beşikçi caddesi, Belediye Spor Kompleksi karşında açıldı. Butik bir lokanta olan Solin Kuru Fasulye, iç mekânda kafe konsepti kullanılmış ferah bir yer.

SOLİN KURU FASULYE AÇILDI
İşletmeci Ekrem Ergül, “Kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan kuru fasulye kentimizdeki birçok lokantada bulabileceğiniz bir yemek ama özellikle kuru fasulye üzerinde uzmanlaşmış bir mekânın eksikliğini vardı. Biz bu eksikliği fark edip SOLİN KURU FASULYE’yi açma kararını verdik. Aşçımız Ramazan Usta yıllarca TÜPRAŞ ve valilikte aşçı ve aşçıbaşı olarak çalışmış, kentimizin seçkin aşçılarından.
BATMAN’DA BİR İLK
Solin Kurufasulye’yi açarken butik bir mekânı hedefledik. Menümüzde kuru fasulye, Batman’ın yöresel lezzeti olan savarê raxisti ve Günün yemeği var. Bunların yanında sabahları kemik suyunda çorba, akşamları da çiğköftemiz var. İşyerimizi düzenlerken kafe konseptini ön plana çıkardık. Misafirlerimiz yemeklerini yedikten sonra çay veya kahve eşliğinde sohbetlerini devam ettirebilecekleri bir mekân oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Kuru fasulye sevdalılarını Solin Kuru Fasulye’ye bekliyoruz” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=