Lütfen bekleyin..



“TİCARETİMİZİ VİCDANLI BİR ŞEKİLDE YAPALIM” 

14 Ağustos 2023, 21:59 - Okunma: 226

Ticaret adabı ile ilgili konuşan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, “Esnafın müşteriler ile ilişkisinin ticari hayatlarının geleceğini oluşturuyor. Ticaret adabına riayet eden esnafın kazancı doğru orantılı olarak ya artar ya eksilir.” Esnafın en büyük kazancı müşterileri ile sağladığı güzel ilişkidir diyen Çiftçi, esnafların

işlerinde daima vicdan üzerine düşünmeleri gerektiğini belirtti. Müşterileri ve meslektaşlarını düşünerek bir ticaret yapılmasını tavsiye eden Çiftçi, “Nezaket kurallarına dikkat etmemiz lazım. Nezaket kurallarına dikkat ettikten sonra işimizin gereği nedir Çeşidin yeterli midir Temizliğin tam mıdır Düzenli midir Hepsini yerine getirmemiz lazım. Üçüncüsü kâr marjımızı vicdanlı koymak lazım. Bu da ticaret ahlaklarından bir tanesidir. Bizler diğer meslektaşlarımızı rakip görerek işlerini batırmaya çalışmamamız lazım. Müşteriyi de zor durumda bırakacak, büyük külfet altına koyacak artışlardan uzak durmamız lazım. Normal kârımızı koyalım, müşteri daha çok ulaşabilsin, istediği ürünü alabilsin.” ifadelerini kullandı. 
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=