Lütfen bekleyin..



“Tüketimden, Üretim ekonomisine geçmeliyiz”

27 Temmuz 2023, 16:42 - Okunma: 324

Batman Gıda toptancıları Derneği Başkanı Süleyman Emek Gıda ürünlerinde yaşanacak artışa karşı vatandaşların üretime yönelmesi, Hükümet tarafından boş tarlalarda üretim yapılmasının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Gıdada ürünlerin bir çoğunun hammadde olarak dövize endeksli olduğunu belirten Başkan Emek artan Döviz, KDV ve yakıt’la birlikte Gıdada artış yaşanacağını belirterek buna karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.

“BOŞ ARAZİLER ÜRETİME AÇILMALI”

Vatandaşın tüketebileceği bir çok ürünü üretebileceğine dikkat çeken Emek “Mevcut Dünya konjöktürüne baktığımızda gerçek manada bir gıda krizi var. Bu krizin herkese yansıması oluyor. Tüm ülkelere yansıdığı gibi bizlere de yansıyor. Fiyatlarla ilgili gerçek manada devletin bu yaptığı artışlardan etkilendiğimiz alanlar oluyor. Bugün yakıtın bu derecede yükselmesi, ürünlerin yükselmesinde en büyük faktör ulaşım giderleridir. Bu fiyatlara yansıyacak. Milletin alım gücü düşecek.  Aldığımız bir ürünü satıyoruz yarın bu ürünü yerine nasıl koyacağızı bilemiyoruz. Ürün kaybı ve sermeya kaybı yaşıyoruz.”

“ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ”

Başkan Emek açıklamasının devamında “Devletin bize yapması gereken şudur. Üretime dayalı halkı bilinçlendirip mevcut tüketicilikten üretime geçmemiz gerekiyor. Ülke olarak tüketici bir konuma geldik. Normal şartlarda eskiden üretime dayalı bir hayat biçimi vardı. Eskiden köylerimiz kendi ihtiyaçları olan  yoğurdu, peyniri, sütü, Domatesi, etini, ekmeğini kendi içinde tedarik ediyordu. Üretiyordu ama şimdi artık tüketici bir hale geldik. Köylü ekmeğini bile artık şehirde alıp götürüyor. 

 Bu vahim bir durumdur. Bu köylünün tekrar eski konumuna gelmesi lazım. Üretici vasfına bürünmesi lazım. Şehir hayatı pahalı ama köy hayatıda bu şekilde pahalı oldu. Mevcut olan boş tarlaları değerlendirmek lazım. Hükümetin girişimiyle de olsa halkı bir şekilde üretime yönelik teşvik etmek lazım”dedi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=