Lütfen bekleyin..



Yeni Sendika’dan kota uygulaması tepkisi

18 Aralık 2022, 15:05 - Okunma: 381

Yeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy, ‘Sendikalara Yüzde 2 Kota’ uygulamasına ilişkin açıklamada bulunduYeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy, ‘Sendikalara Yüzde 2 Kota’ uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Aksoy konuyla ilgili şu açıklamada bulundu. "Yüzde 2 kotası sendikal hak ve özgürlükleri resmen kısıtlamaktadır. Uygulamaya cevap veremeyen kanun olamaz! Siyasi ve

 Sivil irade, bu tasarıyı alkışlayanlar tarafından yanıltılmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki bu uygulamanın bu haliyle hayata geçmesi halinde Türkiye'de sendikal hak ve özgürlükler ciddi şekilde yara alacaktır. Yapılan düzenlemeyle Danıştay’ın yürütmesinin durdurulması kararının hükümsüz hale gelmesi hedefleniyor. Diğer taraftan, Danıştay kararı gereği yüzde 1 barajının uygulanması mümkün olmadığından ve toplu sözleşme 31 Aralık 2023 tarihine kadar yürürlükte olduğundan sendika üyesi kamu görevlileri hiçbir ayrım olmadan 31 Aralık 2023 tarihine kadar aynı oranda ve tutarda toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanacaklardır. Bu yönüyle bu hüküm ancak 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulanma imkanına sahip olabilir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=