Lütfen bekleyin..



Ahilik, toplumsal uzlaşmayı amaçlıyor’

11 Eylül 2022, 13:33 - Okunma: 354

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, Ahilik haftası ile ilgili bir açıklama yaptı. Ahilik Haftası kutlamaları ile ahilik kurumunun geleneklerini yeni nesillere aktarmak amaçlı her yıl eylül ayında kutlandığını belirten BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan, kente önümüzdeki hafta kutlanacak ahilik kültürü ile ilgili bilgi verdi. Kaplan;

"13. yüzyılda Anadolu'da gelişen ahilik kültürünün, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla, birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmenin zeminini sağlamıştır. Çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağlamış olan Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu anlamda Toplumsal yaşamın ortak paydaşı olan insanı esas alan anlayışla, yararlı bir nesil yetiştirmek için iyiyi, doğruyu ve güzel ahlakı öğreten ve bu anlamda yardımlaşma ve dayanışma kültürünü geliştiren Ahilik kurumu, aynı zamanda sahip olduğu ilkeleri ile her alanda toplumsal uzlaşmayı amaçlamıştır. Günümüzde gelinen noktada, ahilik sisteminden  daha fazla faydalanılması, toplumsal yaşam  açısından olumlu sonuçları olacaktır." dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=