Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te 285 kişi 7 günlük çadır kampı kurdu

29 Mayıs 2022, 14:32 - Okunma: 531

SOGEP ‘Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış’ Projesi kapsamında, 320 kişinin kayıt yaptırdığı fakat elverişsiz hava koşulları nedeniyle 285 kişinin yararlandığı çadır kampı ve kano etkinliği Hasankeyf’te yapıldı. 7 gün süren ve her gün farklı grupların katıldığı çadır kampı ve kano etkinliğine, projenin hedef kitlesini oluşturan gerek Hasankeyf merkezde gerekse de köylerde yaşayan ve Hasankeyf Beşir Tutuş Çok

Programlı Anadolu Lisesi ile Hasankeyf Anadolu Lise ve ortaokulunda öğrenim gören, sosyo-ekomik açıdan dezavantajlı grupta yer alan 285 kız ve erkek öğrenci katıldı. 
ÇADIR EĞİTİMİ VERİLDİ 
Çadır kampında öğrencilere, kamp çadırı nasıl kurulur ve toplanır eğitimi verildikten sonra kamp alanında kurulan mangallarda pişirilen etten oluşan akşam yemeği verildi. Gece serinliğinde açık hava sineması izlettirildi. Kamp ateşi yakıldı. Kamp ateşinde patates közlendi. Sabah sporu yaptırıldıktan sonra, Hasankeyf’teki koyda, eğitmenler eşliğinde kano sürüldü ve daha sonra sabah kahvaltısı yapıldı. Hediye olarak, çadır kampına katılan tüm öğrencilere projenin logosunun basılı olduğu tişört ve şort ile şapka, sırt çantası ve bir adet satranç takımı verildi. 


TARİHİ MEKÂNDA KAMP KURDULAR 
Proje yürütücü kurum olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, kamp alanını ziyaret ederek; ‘’ İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen SOGEP ‘’ Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış ‘’ Projesi kapsamında Hasankeyf ilçemizin bu tarih kokan yerinde kurulan çadır kampına katılan öğrencilerin bir çok kazanım elde ederek kamptan ayrılmaları için, Proje Koordinatörlüğümüz gerekli planlamayı yapmış. Öğrencilerimizin tarih bilincini geliştirecek, onların, doğayı sevme ve koruma, doğadaki zor koşullarda yaşamını devam ettirebilme, beraber yaşama, yardımlaşma ve dayanışma becerisi geliştirmelerine imkan sağlayacak, onları psikolojik, sosyal ve sportif açıdan geliştirecek çadır kampı ve kano etkinliğimizi çok önemsiyorum. Umarım öğrenciler tüm etkinliklere katılım sağlayarak kendileri için faydalı olacak çadır kampını sorunsuz bir şekilde tamamlayarak ailelerine geri döner, bilinç düzeyleri artmış bireyler olarak topluma karışır ve gönüllülük ilkesi ile toplumun da bilinçlenmesi için çalışırlar.’’ dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=