Lütfen bekleyin..



Barkod Etiket

23 Nisan 2022, 13:10 - Okunma: 830

Barkod Etiket, barkod adlı okuyucu tarafından üstüne yapıştırılan ürünün fiyat gibi durumunu gösteren etiket türüdür

Barkod Etiket, barkod adlı okuyucu tarafından üstüne yapıştırılan ürünün fiyat gibi durumunu gösteren etiket türüdür. Alışveriş merkezleri ve marketler gibi yerlerde kullanılan bu etiket türü, hemen her ürünün üstünde de görülmektedir. Barkod ve etiketinin getirdiği kolaylık sayesinde kolaylıkla işlem yapılabilmektedir. Ürün hakkında dijital şekilde bilgilerin yer aldığı etiket, aynı zamanda fiyat durumunu da gösterir.

 

Barkod Etiket Tasarımı

Etiket işlemi sürecinde izlenmesi gerekenler vardır. Öncelikle boyutuna dair karar verilmelidir. Aynı anda hem etiket içeriği hem de tasarımı kararlaştırılmalıdır. Barkod etiket boyutuna ve miktarına göre de uygun yazma kapasitesi hesaplanmalıdır. Son olarak da etiketin baskı metodu seçilmelidir. Bu aşamalardan sonra etiket tasarımı bitmiş ve basıma hazırdır. İlgili ürünlerin ya doğrudan üstüne ya da bulundukları raflara yapıştırılarak müşterilerin bilgilenmesi sağlanır.

 

Barkod Etiket Türleri

Baskı tekniği açısından ikiye ayrılır. Termal olan transfer barkod etiket çeşidinin yanında, sadece termal olan çeşidi de bulunmaktadır. Ribon kullanılarak kâğıt üstüne yapılan baskı türüne termal transfer denir. Birçok çeşidi bulunur. En bilinenleri; vellum, opak, kuşe ve data olanlarıdır. Ayrıca termal transfer karton gibi çeşitleri ile metalize çeşidi de kullanılmaktadır. Bu barkod etiketin en belirgin özelliği, dış etkenler karşısında dayanıklı olmasıdır.

 

Termal barkod olan çeşidi, kâğıt üstüne termal lamine edilmesi sayesinde oluşur. İki çeşidi bulunur. Bunlar top ile eko termaldir. Top termal çeşidinin en belirgin özelliği, diğerine göre uzun olmasıdır. Isı, ışık ve neme karşı duyarlı olan bu çeşit, kendiliğinden kararma özelliği de vardır. Barkod etiket türleri, kâğıt, plastik ve kumaş temel tabanlı olmak üzere üç ana guruba ayrılır. Bu ayrımın yapılma nedeni, etiket için kullanılan malzemeden kaynaklanır. Dayanıklı, esnek ve yıpranmayan özellikler gösteren yapım maddeleri, üç guruba ayrılmasına neden olmuştur.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=