Lütfen bekleyin..



Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi mağazası açıldı

04 Nisan 2022, 16:32 - Okunma: 608

Batman Valiliği öncülüğü ve Hasankeyf İlçe Kaymakamlığının destekleri ile ilçedeki kadın istihdamının artırılması amacıyla 2021 yılında kurulum işlemlerine başlanılan ve 9 aylık çalışmalar neticesinde kurulumu tamamlanan “Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi” Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un kıymetleri Eşleri Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş Hanımefendi ve Vali Hulusi Şahin’in

Eşleri Ebru Şahin Hanımefendinin katılımları ile tören eşliğinde açılarak vatandaşlar ile buluştu. 600 m2 alan içerisinde yer alan kooperatif yerli ve yabancı turistlerin daha sağlıklı ve daha nezih bir ortamda ağırlanmasını sağlayacak. Diğer yandan yöremizde yetişen doğal ürünler ve yöresel yemekler vatandaşlarla  buluşacak. Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi Satış Mağazası oluşumunda çok büyük destekleri olan Kaymakam Öztürk ise yaptığı konuşmada; “Bugün sadece Hasankeyf Kadın Kooperatifi Satış Mağazamızın açılışını değil aynı zamanda Batman Kadın Kooperatifleri ÇATOM, ADEM gibi kadınların var olduğu, orada üretilen el emeği göz nuru ürünlerin de yer aldığı mağazanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz sadece 10 ortakla kurulan Hasankeyf kadın Kooperatifi’ne değil bütün bu paydaşlarımıza ve tedarik zincirimize bu geniş halkaya hizmet edebilme imkânı yakalayacağız ve bir şekilde onların da burada gelir elde etmesine imkân sağlamış olacağız.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=