Lütfen bekleyin..



ADNSU ile Batman Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı

17 Mart 2022, 16:28 - Okunma: 456

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve heyet Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi'ni (ADNSU) ziyaret etti. Türkiye'nin Azerbaycan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Cahit Bağcı ve üniversitenin rektör yardımcılarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Misafirleri karşılayan ADNSU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, üniversitenin tarihçesi, uluslararası

 işbirlikleri ve projeler hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. M.Babanlı, projelerin en başarılısı olan UFAZ'ın tecrübesinden ve çift diploma ile bağlantılı olarak öğretilen konuların uygunluğundan bahsetti. Ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitelerde faaliyet gösteren merkezler ve okutulan branşlar hakkında detaylı bilgi verdi. Azerbaycan'ın yüksek öğrenimin ön saflarında yer almasından memnun olduğunu söyledi. Büyükelçi Cahit Bağcı konuşmasında Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini anlattı. Son yıllarda işbirliğinin daha da genişletilmesinden bahseden büyükelçi, iki kardeş ülkenin yüksek öğretim kurumları arasında bu tür bir işbirliğinin kurulmasının yüksek umutlar sağlayacağına duyduğu güveni dile getirdi. Sonunda iki üniversite arasında bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=