Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
‘YARININ TEKNOLOJİSİNE BU GÜNDEN HAZIRLANARAK SON NOKTAYI YAKALAMAK MÜMKÜN’
Geleceğin mühendis adaylarına geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 insansız hava aracı ve insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA ile ilgili bilgiler veren Bayraktar, günümüzde teknoloji alanındaki asıl kırılımın 1900’lü yıllarda gerçekleştiğini söyleyerek gençlere bugün için değil gelecek için çalışmalarını tavsiye etti. Yarının teknolojisine bu günden hazırlanıldığı takdirde son noktayı yakalamanın mümkün olduğunu anlatan Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti: “NOKIA, cep telefonlarının ilk döneminde alanında lider olurken dönüşümü doğru okuyamadığı için akıllı telefonların çıkmasıyla birlikte bu alandaki gücünü kaybetti. Biz, bu günün yarışını değil yarının yarışını bugünden öngörüp çalışarak, azami gayretle etikten ve ahlaktan ayrılmadan, misyonumuzu belirleyerek yola koyulduk. Sizde çalışırsanız dünyanın en iyisini yapabilirsiniz. Hep buna inanın." dedi.
‘DÜNYADA EN ÇOK ÜLKEYE İNSANSIZ HAVA ARACI İHRAÇ EDEN ÜLKEYİZ’
Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti: “2005 yılında Türkiye savunma sanayiinde büyük oranda dışa bağımlıyken 15 yıl sonra robot uçaklar olan Bayraktar Mini İHA, Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar Akıncı TİHA gibi milli platformlar ile bu alanda lider ülkelerden biri haline geldi. Asıl olan tasarım, yazılım ve bilgidir. Biz tasarımları kendimiz hep özgün yaptık ve sistemleri milli olarak geliştirdik. Geliştirdiğimiz yeni uçakların devreye girmesiyle muhabere sahasında bir devrim yaşanacak. BAYKAR, şu anda dünyada en çok ülkeye insansız hava aracı ihraç etmiş olan firma. Dünyada da Türkiye alanda ilk üçte diyebilirim. 19 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı ve birçoğuna ihraç edildi.”
‘TEKNOLOJİ ÇOK GENİŞ BİR SPEKTRUMDA HAYATIMIZA GİRİYOR’
Uçan arabalar için dünyada çok fazla girişim olduğunu söyleyen Bayraktar, "Bugün hâlihazırda ortaya çıkmış bir ürün yok ama tüm bu teknolojik gelişmenin, bizim de insansız hava aracı serüvenin geldiği nokta olarak ismini ‘Cezeri’ koyduğumuz akıllı uçan arabalara doğru gittiğini söyleyebiliriz.” dedi. Çok geniş bir spektrumda bu teknolojinin hayatımıza gireceğini belirten Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti: “Nasıl ki cep telefonları hayatımıza girdiği günden beri sayısı hiç azalmadı, artarak devam ettiyse benzer şekilde bu akıllı dronların adım adım hayatımızı kolaylaştıracak şekilde geleceğini görüyoruz” Konferansın ardından Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe tarafından günün anısına BAYKAR Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a hediye takdim edildi. Öğrencilerle yapılan fotoğraf çekiminin ardından konferans sona erdi.