Lütfen bekleyin..



DEVA'dan Yeni Esnaf Sanatkarlar Yönetimine Ziyaret

07 Mart 2022, 16:40 - Okunma: 364

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile yeni seçilen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi'yi ziyaret etti.Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye’de işsizlik oranı en yüksek şehirlerden biri olan Batman'da esnafın desteklenmesi ve güçlendirilmesi

özellikle istihdamı artırmak için son derece önemli. Ancak son dönemde il genelinde dükkan kiralarının ikiye katlandığını ve başta elektrik, doğalgaz ve akaryakıt faturaları olmak üzere tüm maliyetlerinin ciddi oranda arttığını gözlemliyoruz. Birçok dükkanda elektrik faturaları nedeniyle esnafımız karanlıkta ve soğukta oturuyor. “Zaten iş yok” diyen Batman esnafı şuanda dükkanı açmamanın daha karlı olduğunu bile belirtecek duruma geldi. Haliyle esnafımız yeni istihdam oluşturamıyor, işletmesini büyütemiyor ve müşterilerine daha kaliteli hizmet sunamıyor.

Esnafın tamamen yalnız bırakıldığı bir dönemi geçirirken, esnafın kredi sicilinin de büyük oranda bozulduğunu ve kredi sicil affı konusunda mutlaka bir adım atılması gerektiğini belirtmek gerekiyor. Sürecin her yönden bozulduğu bir ortamda esnafın ayakta kalması için mutlaka destekleyici politikalara ihtiyaç var. Bu doğrultuda Batman esnafının önemli bir temsilcisi olan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın faaliyetlerini son derece önemsiyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=