Lütfen bekleyin..



Bulgarca Tercüme ve Bulgarca Çeviri

12 Kasım 2021, 13:50 - Okunma: 852

Tercüme, uzun yıllardan bu yana insanların etkili bir şekilde anlaşabilmesi ve bir dilde üretilen bilginin başka bir dile en doğru kaynakta aktarılabilmesini sağlayan bir hizmettir.

Tercüme, uzun yıllardan bu yana insanların etkili bir şekilde anlaşabilmesi ve bir dilde üretilen bilginin başka bir dile en doğru kaynakta aktarılabilmesini sağlayan bir hizmettir. Tercüme çalışmaları gerçekleştirilirken uzman tercümanın bilgi ve deneyimlerinin yanında son teknolojik bilgisayar programları da kullanılmaktadır. Bu programlar sayesinde tercüme projesindeki hata oranı minimuma indirilerek kaynaktan alınabilecek verimi maksimize etmek hedeflenmektedir.

Tercüme sektöründe en çok talep gören diller arasında Bulgarca da bulunmaktadır. Çünkü Bulgarca dili, tarih ve kültürel özellikleri bakımından köklü bir tarihe sahiptir. Bu da onun farklı dillerle etkileşime geçmesini sağlamaktadır. Bulgarca tercüme talepleri başlıca şu şekildedir:

l Evlilik işlemleri

l Konsolosluk

l Ticari belge ve evrakların çevirisi

l Akademik makaleler

l Edebi eserler

l Şirket sözleşmeleri ve anlaşmaları

l Pasaport ve vize işlemleri

Bu alanlar üzerinde milyonlarca Bulgarca tercüme projesi başarılı bir şekilde tamamlanarak alıcısına ulaştırılmıştır.

Bulgarca Dilinin Özellikleri

Bulgarca, 12 milyon kişi tarafından konuşulan ve Güney Slav dillerine bağlı olan bir dildir. Yoğun olarak; Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan, Macaristan gibi ülkelerde konuşulan Bulgarca, yazıya dökülen ilk Slav dilidir. Bu nedenle Bulgarca diline ait eski kaynaklara erişebilmek mümkündür. O dönem hakkında yorum yapılabilmesi adına dil bilimciler ve Bulgarca tercüme hizmeti veren kurumlar ortak çalışarak ilk eserlerin çevirisi gerçekleştirilmektedir.

Bulgarca köklü bir tarihe sahip olduğundan dil; Eski, Orta ve Modern Bulgarca olarak pek çok dönem geçirmiştir. Bu dönemlerde dil üzerinde yaşanan en önemli gelişmelerden biri ise Bulgarca alfabesidir. İlk Bulgarca alfabesi Kiril ve Yunan alfabelerinden ilham alınarak oluşturulsa da bu alfabe 16. Yüzyılda Modern Bulgarca alfabesi olarak güncellenmiştir. Alfabede yaşanan gelişimlerin yanı sıra özellikle mübadele yıllarında Türk ve Bulgar devletlerinin kültürel ilişkilerinin yoğunlaşmasıyla da dil gelişiminin yaşandığı gözlemlenmiştir. Bu ikili ilişki aynı zamanda Bulgarca tercüme taleplerinin de artışına yol açmıştır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=