Lütfen bekleyin..



"KAPATMA DAVALARI ARTIK GÜNDEMDEN DÜŞMELİ"

05 Temmuz 2021, 13:37 - Okunma: 897

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, muhalif partilere yönelik açılan son davaları eleştirdi.HDP'ye yönelik kapatma davasını eleştiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Demokrasiyi güçlendirmenin en iyi yolu, farklı fikirlere açık olmaktır. HDP'ye yönelik açılan kapatma davası, halk desteğini kaybeden iktidar ortaklarının bir

 tahammülsüzlük refleksidir. 6 milyon oy alan bir partiyi kapatmaya çalışmak, halk iradesini yok saymak, sorun ve taleplerini çözümsüzlüğe sürüklemektir. Böylesi bir girişimin toplumsal barışa katkı sağlayabileceğini kim söyleyebilir? Ortada somut bir suç varsa, bu suçu işleyenler hakkında bağımsız yargının harekete geçmesi çok doğal ancak parti kapatma konusunun artık gündemden düşmesi gerekiyor. Ülkemizdeki hiçbir soruna çözüm bulamayan ve halktan tam anlamıyla kopan iktidar, kontrol altına aldığı medya düzeni ile vatandaşımızı gerçek sorunlarından uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Devletin tüm kurum ve imkanlarını gücü elinde tutma hırsıyla kullananların; özgürlüklere, demokrasiye, insan haklarına yönelik saldırgan bir tutum izleyenlerin ve halkın vicdanında derin yaralar açmak isteyenlerin karşısında olacağız." dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=