Lütfen bekleyin..



Kızılay Kan bağış merkezi Batman’da açıldı

21 Nisan 2021, 14:51 - Okunma: 659

Batman KIZILAY Kan Bağış Merkezi Vali Hulusi ŞAHİN ve Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem KINIK’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Batman Valiliği ve Batman Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla Kızılay Kan Bağışı Merkezinin hizmete girmesiyle bir çok hizmet Batman’dan gerçekleşecek. Açılış törenine, Vali Hulusi Şahin, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir

 ile kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KIZILAY’DAN VALİLİK VE BATSO’YA TEŞEKKÜR

Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilen Kızılay Kan merkezi daha sonra davetliler tarafından gezilerek çalışmalarla ilgili bilgiler alındı.   Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, Vali Şahin ve BATSO Başkanı Demir’e Kızılay'a verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür etti. Kınık, sadece Batman'da değil Diyarbakır ve Mardin'de de eş zamanlı olarak kan bağışı ve plazma bağışı merkezlerinin faaliyete geçirildiğini söyledi. 

İMMÜN PLAZMA BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPTILAR

Kızılay olarak 300 noktada kan alım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kınık, vatandaşları Ramazanda da kan bağışında bulunmaya davet etti.  Kınık, "Özellikle Kovid geçirmiş olan vatandaşlarımız kendilerine Kızılay yetkilileri ulaştığında immün plazma bağışı yapmaktan imtina etmesinler. Şu anda vaka sayısı gerçekten çok arttı. İhtiyaç çok arttı. Diğer taraftan kan noktasında vatandaşlarımızın özellikle de düzenli kan ile trombosit aferez bağışçılarımızın Kızılay kan bağış noktalarını Ramazan da ziyaret etmelerini kendilerine salık veriyoruz." diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=