Lütfen bekleyin..



Ses ve Tabip odasından sağlık çalışanlarına saldırıya kınama

21 Nisan 2021, 14:50 - Okunma: 453

SES Batman Şubesi ve Batman TABİP Odası Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde covid servisinde çalışan ve il filyasyon ekibinde çalışan sağlık emekçilerine yönelik sözlü ve fiziki şiddet olaylarını kınamak üzere basın açıklaması düzenledi. SES Şube başkanı Deniz Topkan tarafından okunan açıklamada “17 Nisan ‘’sağlıkta şiddete karşı mücadele günü’’nün üzerinden henüz bir hafta geçmemişken

 ilimizde sağlık çalışanlarına yönelik üst üste uygulanan sözel ve fiziksel şiddeti sağlık emek ve meslek örgütleri olarak en sert biçimde kınıyor, şiddete uğrayan sağlık çalışanı mesai arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Önceki gün Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi covıd servisinde çalışan iki sağlık emekçisinin hasta yakınlarının fiziki şiddetine, ifade verirken dahi hastane polisin yanında da sözlü şiddete maruz kalmalarının akabinde de covid ile mücadelenin en önemli bileşenlerinden olan ilimiz filyasyon ekibinde çalışan sağlık emekçileri yine görevlerini yapmaya çalışırken sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmışlardır. Özellikle covid vakalarının artması ve bulaş şüphelilerinin karantinaya alınması gibi pandemi ile mücadelenin önemli bir uygulamasına gösterilen tepkinin, halkın sağlığını korumak adına büyük emek harcayan sağlık emekçilerine şiddet olarak dönmesinin kabul edilemez bir tutum olduğu bilinmelidir.” Denildi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=