Lütfen bekleyin..



SES ve Tabip Odası “Covid19 pandemi sürecinde sorunlar yaşanıyor”

15 Nisan 2021, 14:43 - Okunma: 462

SES ve Tabip Odası Covid19 Pandemi sürecinde yaşanan aksaklıkları kamuoyuna açıkladı. Ses Batman Şubesinde yapılan basın açıklamasında Ses şube başkanı Deniz Topkan açıklamayı Okudu. Topkan açıklamasında “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan COVID-19 pandemisi maalesef üçüncü ve en büyük pikini yapıyor.

1 Mart 2021 tarihinde alınan normalleşme kararı ile birlikte vaka sayıları hızla artamaya başladı. Yeniden kısıtlama kararı alınan 14 Nisan 2021 itibari ile günlük vaka sayımız 60 bini aştı. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise günlük 279 kişiye yükseldi. Toplam vaka sayısı 4 milyonu geçerken, toplam can kaybı 34 bin 734 kişiye yükseldi. 13 Nisan 2021 itibari ile resmi rakamlara göre hayatını kaybeden sağlık emekçisi sayısı 391 kişiye yükseldi.   Ülke genelinde Hastanelerimiz COVID-19 hastalarıyla doldu, yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, birçok şehirde yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Bu tablodan sadece COVID-19 hastaları değil, COVID-19 dışı hastalarımız da mağdur oluyor, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamıyorlar. “ dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=