Lütfen bekleyin..



Tercih danışmanlığı bilgilendirme toplantısı yapıldı

14 Temmuz 2017, 13:30 - Okunma: 1951

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2017 yılı TEOG ve LYS tercih danışmanlığı hizmeti komisyonlarında görev alacak rehber öğretmenlere bilgilendirme toplantısı yapıldı.Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) toplantı salonunda gerçekleşen tercih bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, görevli okul müdürleri ve tercih danışmanlığı komisyonlarında görev alan öğretmenler katıldı.

Bilgilendirme toplantısı RAM Müdürü Zafer Korkmaz ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu’un bilgilendirme konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti. Kurtaran konuşmasında doğru tercihin önemine dikkat çekti.

Kurtaran, “Değerli arkadaşlar, 8’inci ve 12’nci sınıftaki çocuklarımızın tercih dönemi 14-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu dönem içerisinde çocuklarımız da velileri de biz de büyük bir heyecan yaşamaktayız. Eğitim böyle bir süreçtir. Yani öğrenciyi mezun etmekle işimiz bitmiş olmuyor. Sürekli çocuklarımızın yanında olmamız ve onların doğru yönlendirilmesi için rehberlik yapmamız gerekiyor. Bunun için tercih danışmanlığı komisyonlarımızı kurduk. Bu zorunlu bir görev değildir.  Fedakârlıktır ve özveridir. Bu sıcak yaz günlerinde ortaya koyduğunuz özveriden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Tercih döneminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kurtaran, “Çocuklarımızın iyi bir geleceğe hazırlanması için öncelikle ülkemizdeki ve ilimizdeki okulların durumlarını çok iyi bilmemiz gerekir. İlk olarak yeni açılan okullarımızla ilgili size bilgi vermek istiyorum. İlk kez öğrenci alacak Farabi Anadolu Lisesi ve Abdulhamit Han Anadolu Lisesi adlı iki okulumuz var. Yeni bir okulda okumak her zaman avantajdır. Yani fizikî mekân itibarıyla avantaj olduğu gibi eğitim öğretim kalitesi açısından da fırsattır. Bu iki okulumuza öğrencilerimizin erişimini göz önünde bulundurarak onları yönlendirmenizi istiyoruz. Tabi meslek liseleri ile ilgili çalışmalarımız da var. Önümüzdeki yıldan itibaren iki meslek lisemiz hizmete girecek. Yine Mesleki Eğitim Merkezimizin de açılması bizim için avantaj oldu. Şu an yapabileceğimiz en iyi çalışmalardan biri de meslek liselerine ve mesleki eğitim merkezlerine öğrencilerin yönlendirilmesi olacaktır. Bu sayede öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında pratik bilgilerini de artırarak iş hayatına daha elverişli hale geleceklerdir.” ifadelerini kullandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=